Εξαρθρώθηκαν πολυμελής εγκληματική οργάνωση και εγκληματική ομάδα-συμμορία - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εξαρθρώθηκαν πολυμελής εγκληματική οργάνωση και εγκληματική ομάδα-συμμορία

Εξαρθρώθηκαν πολυμελής εγκληματική οργάνωση και εγκληματική ομάδα-συμμορία, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή στη χώρα, προμήθεια, διακίνηση, αποθήκευση και κατοχή ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης
Δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Κοζάνης, της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Αττικής
Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα (12) άτομα, εκ των οποίων έντεκα (11) μέλη της οργάνωσης και της συμμορίας
Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη (6) εμπλεκομένων, εκ των οποίων οι τρεις είναι έγκλειστοι σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας για παρόμοια αδικήματα
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμορίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων
Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται δεκαέξι (16) άτομα που προέβαιναν σε διακίνηση ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν – διακινήθηκαν πάνω από 16 κιλά κάνναβης και 800 γραμμάρια κοκαΐνης

Εξαρθρώθηκαν, μετά από πολύμηνη, συστηματική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται στη συστηματική προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της Κοζάνης, καθώς και εγκληματική ομάδα-συμμορία τα μέλη της οποίας ενέχονται στην εισαγωγή στη χώρα, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης σε περιοχές της Καστοριάς, της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης.
Σε ευρεία οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (19-03-2018) σε περιοχές της Κοζάνης, της Καστοριάς και του Ωρωπού Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα (12) άτομα.
Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης και συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και των Ομάδων Δημόσιας και Κρατικής Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, καθώς και αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας.
 Από τους συλληφθέντες, έξι (6) ημεδαποί είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από  26 έως 43 ετών, μεταξύ των οποίων και 32χρονος αστυνομικός και οι υπόλοιποι πέντε (5) είναι μέλη της εγκληματικής ομάδας (τέσσερις ημεδαποί και  ένας υπήκοος Αλβανίας) ηλικίας από 32 έως 48 ετών και μία 36χρονη ημεδαπή ως διακινήτρια.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εγκληματική ομάδα και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.
Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι (6) άτομα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Ειδικότερα, τρεις ημεδαποί ηλικίας από 36 έως 52 ετών, έγκλειστοι σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, κατηγορούμενοι για παρόμοια αδικήματα, ενώ άλλα δυο άτομα, ένας 44χρονος ημεδαπός και ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, αναζητούνται να συλληφθούν.
Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δεκαέξι (16) άτομα, 14 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί, (υπήκοος Αλβανίας και υπήκοος Ιταλίας), που προέβαιναν σε διακίνηση ναρκωτικών, χωρίς να αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ή συμμορίας, καθώς και άλλα εκατό (100) άτομα – ημεδαποί (96 άντρες και 4 γυναίκες), για χρήση και κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση και εγκληματική ομάδα-συμμορία, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Προσδιορίζεται ότι στο διάστημα αυτό διακινήθηκαν τουλάχιστον:
•    6 κιλά και 720 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
•    314 γραμμάρια κοκαΐνης,
•    επιπλέον ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης αξίας τουλάχιστον 18.800 ευρώ (πραγματοποίηση συμφωνιών - παραγγελιών σε χρηματικά ποσά και όχι σε ποσότητες) και
•    9 τρυπάκια εμποτισμένα με ναρκωτική ουσία LSD.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης (modus operandi) της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι είχε ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους, δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό την προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης σε περιοχές της Κοζάνης.
Αναλυτικότερα, τα μέλη της αφού προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και η 36χρονη συλληφθείσα, προέβαιναν ακολούθως στην περαιτέρω διακίνησή τους. Ο συλληφθείς αστυνομικός είχε το ρόλο της «κάλυψης» προς αποφυγή σύλληψης και ενημέρωσης των άλλων μελών της οργάνωσης σχετικά με τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή δράσης τους, κατηγορούμενος επιπλέον για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος.
Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) της εγκληματικής ομάδας-συμμορίας, προέκυψε ότι είχε συνεχή δράση με σκοπό την εισαγωγή στην χώρα, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης κυρίως στην περιοχή της Καστοριάς, καθώς και σε περιοχές της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα μέλη της αναλάμβαναν την εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα από την Αλβανία και άλλα την περαιτέρω διακίνησή τους.
Στο  πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν δεκαέξι (16) κατ’ οίκον έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
•    9 κιλά και 713,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
•    506,5 γραμμάρια κοκαΐνης
•    3 τσιγάρα κάνναβης,
•    χρηματικό ποσό 8.995€,
•    3 ζυγαριές ακριβείας,
•    1 μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος,
•    20 κινητά τηλέφωνα,
•    1 κάλυκας από πολεμικό τυφέκιο,
•    1 πιστόλι κρότου με 5 φυσίγγια,
•    1 σπρέι πιπεριού,
•    6 αμπούλες,
•    1 ψηφιακή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb stick) χωρητικότητας 8 GB.
Οι  συλληφθέντες, με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages