Επίσκεψη Ιστορικής Μνήμης – 77 χρόνια μετά την κατάληψη της Αθήνας από τους ναζί - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επίσκεψη Ιστορικής Μνήμης – 77 χρόνια μετά την κατάληψη της Αθήνας από τους ναζί

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, Βουλευτή Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, πραγματοποίησαν επίσκεψη ιστορικής μνήμης στα υπόγεια της Κομαντατούρ  στην οδό Κοραή 4 στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 77 χρόνων από την κατάληψη της Αθήνας από τους Ναζί.
Η ιστορική μνήμη είναι το όπλο των λαών απέναντι σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης της ελευθερίας. Ο χώρος των βασανιστηρίων Ελλήνων και όχι μόνο αιχμαλώτων και αντιστασιακών βρίσκεται εκεί για να θυμίζει τη φρίκη του ναζισμού και του φασισμού. Βρίσκεται εκεί για να θυμίζει τα εγκλήματα των ναζί , βρίσκεται εκεί για να θυμίζει ότι κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς να ζούμε ελεύθεροι. Βρίσκεται εκεί για να στέλνει μήνυμα στις γενιές του σήμερα και του μέλλοντος ενάντια στο φασισμό που αλλάζει πολλές φορές μανδύα και πρόσωπο αλλά στρέφεται πάντα ενάντια στον άνθρωπο και την ελευθερία.
Στην αντιπροσωπεία που επισκέφτηκε τα κρατητήρια των ναζί στην Αθήνα συμμετείχαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεοφύλακτος, Αστέριος Καστόρης, Ζωή Λιβανίου, Χαρά Καφαντάρη, Γεράσιμος Μπαλαούρας, Ελένη Σταματάκη, Νίκος Θηβαίος, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Γάκης, το μέλος του ΔΣ του ΣΦΕΑ 1967-1974, Γιάννης Ξαρχουλάκος, το μέλος της Οργανωτικ΄ςηη Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Καραγεώργος, μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages