Εγκαίνια έκθεσης Αστυνομικών Κειμηλίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εγκαίνια έκθεσης Αστυνομικών Κειμηλίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας

O Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας εγκαινίασαν σήμερα την Έκθεση Αστυνομικών Κειμηλίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας
Παρέστησαν επίσης στην τελετή αγιασμού του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου
Χθες ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης επισκέφτηκε τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας
 
Τα εγκαίνια της Έκθεσης Αστυνομικών Κειμηλίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας πραγματοποίησαν σήμερα (Παρασκευή 20 Απριλίου) το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Η Έκθεση στεγάζεται στο Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, στη Νέα Ιωνία Βόλου, και έχει ως στόχο την προβολή της ιστορίας των Αστυνομικών Σωμάτων στην Ελλάδα και την ανάδειξη της κοινωνικής και εθνικής προσφοράς τους.
Μεταξύ των ιστορικών αντικειμένων που εκτίθενται, περιλαμβάνονται στολές, πηλίκια, σήματα, φωτογραφικό υλικό, εξοπλισμός, εξαρτύσεις κ.α., έγγραφα, όπως περιοδικά, εφημερίδες, επιστολικά δελτάρια και αστυνομικά εγχειρίδια, που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.
Στη σημερινή τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος.

Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Μεγάλη μέρα η σημερινή και είναι μεγάλη μέρα όχι επειδή βρεθήκαμε στη διαδικασία εγκαινίων μιας έκθεσης. Η έκθεση θα αποτελέσει, έτσι και αλλιώς, σελίδα της τοπικής ιστορίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Το σημαντικότερο είναι ότι βρεθήκαμε σήμερα εδώ, γιατί κάποιοι άνθρωποι, έξω από την υποχρέωση τους, έξω από τα καθήκοντα τους τα αστυνομικά, τα αυστηρώς επιχειρησιακά, ασχολήθηκαν και δημιούργησαν αυτή την όμορφη έκθεση….
….Αυτή εδώ λοιπόν η έκθεση μπορεί να λειτουργήσει ως «γέφυρα» ανάμεσα στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και στην μαθητιώσα νεολαία της τοπικής κοινωνίας, και γιατί όχι της Περιφέρειας και ακόμα πιο έξω από την Περιφέρεια….
….Ξέρετε η ασφάλεια, το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας δεν είναι αποκλειστική, ή μάλλον δεν είναι μοναδική ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι ευθύνη και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Είναι ευθύνη και του απλού πολίτη, ο οποίος πρέπει να συμβάλλει και εκείνος με τις μικρές ελάχιστες δυνατότητες του, αλλά να συμβάλλει….
…..Αυτή η βοήθεια για μας είναι πολύτιμη. Άρα, αριθμώντας μερικά μόνο από αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας, θέλω να αναδείξω και να αποδείξω, δεν ξέρω αν τα κατάφερα, ότι μόνοι μας δεν φτάνουμε. Μόνοι τους οι Ελληνίδες και Έλληνες αστυνομικοί δεν φτάνουν. Χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση σας, τη βοήθεια σας.…
…. Αυτή η προσπάθεια, θέλει ο κ. Αρχηγός, με τη στήριξη της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να πάρει μια πιο συγκροτημένη μορφή, έτσι ώστε η ελληνική κοινωνία και οι επιμέρους τοπικές κοινωνίες να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν, να απολαμβάνουν αυτόν το πλούτο, που δεν είναι απλά ένας πλούτος που δημιουργεί ένα θετικό συναίσθημα αλλά μας μαθαίνει την Ιστορία μας. Και όποιος λαός μαθαίνει και δεν αγνοεί την Ιστορία του, δε χάνεται».

Στο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Αποτελεί αναμφίβολα, κοινή παραδοχή πως όσο καλύτερα γνωρίζει κάποιος το παρελθόν τόσο καλύτερα διαχειρίζεται το παρόν, τόσο ασφαλέστερα ορίζει το μέλλον του.
Η γνώση της Ιστορίας, η γνώση του παρελθόντος μας, είναι το θεμέλιο για την προοπτική μας στο μέλλον. Κι αυτή την ιστορία, αυτές τις μνήμες, αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν τη διαχρονική μας διαδρομή οφείλουμε να τα σεβόμαστε, να τα τιμούμε, να τα διαφυλάσσουμε• να διδασκόμαστε ακόμη και από τα λάθη και τις αστοχίες των προκατόχων μας, να αξιοποιούμε τα διδάγματα και τα μηνύματα της Ιστορίας, να βελτιωνόμαστε ως άτομα, ως λαός, ως κοινωνία…..
….Επιτρέψτε μου, στο σημείο αυτό, να επισημάνω το γεγονός πως η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας για την οργάνωση της έκθεσης αστυνομικών κειμηλίων εναρμονίζεται απολύτως προς την κατεύθυνση και την προσπάθεια της Διοίκησης, αναφορικά με τη διάσωση, τη διαφύλαξη, την ανάδειξη και την αξιοποίηση του ιστορικού αρχείου και των κειμηλίων του Σώματος….
….Βλέποντας από κοντά την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας και κυρίως την αποδοχή και τη στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής από τους τοπικούς Φορείς και την κοινωνία, είμαι απολύτως βέβαιος πως η δημιουργία της έκθεσης αστυνομικών κειμηλίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Είμαι, επίσης, βέβαιος πως το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, εμπνεόμενο καθημερινά από το βαθύτερο νόημα της έκθεσης αστυνομικών κειμηλίων, θα αναβαθμίσει περαιτέρω την προσφορά του προς τους πολίτες, την κοινωνία και τη χώρα μας, προσθέτοντας με τις πράξεις και το καθημερινό του έργο τη δική του συνεισφορά στην ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας».
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Μαρκογιαννάκης και ο Α’ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βασίλειος Καραΐσκος.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Καλτσογιάννης, η Διευθύνουσα Πρωτοδικών Βόλου Άννα Ρήγα, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Βόλου Ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος, η πρώην Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωπος του Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου, ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης, εκπρόσωποι των Δήμων Βόλου – Νοτίου Πηλίου – Ρήγα Φεραίου, ο επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Πλάκας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου Πλοίαρχος (Λ.Σ.) Εμμανουήλ Κανάλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Πύραρχος Χαράλαμπο Πόζογλου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρώην Βουλευτής Τρικάλων, Υποστράτηγος ε.α. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο ιδρυτής του Αστυνομικού Μουσείου Καρδίτσας, Υποστράτηγος ε.α. Δημήτριος Καλλιατζής, ο Πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών, ο Επίτιμος Πρόξενος Γαλλίας Ρολάνδος Φίσερ, ο Επίτιμος Πρόξενος Γερμανίας Γεώργιος Παπαρίζος, η Επίτιμη Πρόξενος Ιταλίας Αικατερίνη Τσόπελα, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και Οργανισμών του νομού Μαγνησίας, καθώς και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Από την  Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας Ταξίαρχος Βασίλειος Καραπιπέρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, Ταξίαρχος Δημήτριος Γατσουνιάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Αστυνόμος Β’ Ανάργυρος Διχτάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Μαγνησίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) Ιωάννης Καραπατάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων Μαγνησίας, καθώς και πλήθος αστυνομικών.
Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ευκαιρία της μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου σε δημόσιο οίκημα στις Μηλιές, παρέστησαν στην τελετή αγιασμού.


Στην τελετή χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαϊωάννου, μαζί με τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών, πατέρα Κωνσταντίνο.
Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, είπε μεταξύ άλλων:
«Είναι όντως μεγάλα και φορτισμένα με συγκίνηση τα τελευταία 24ωρα. Είχαμε την χαρά με τον κ. Αρχηγό να παραστούμε, πριν λίγες μέρες, στην αντίστοιχη εκδήλωση στον Δήμο Επιδαύρου. Το πρωί είχαμε την τύχη, την ευκαιρία, να εγκαινιάσουμε μία έκθεση μουσειακού, ιστορικού χαρακτήρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και τώρα να βρεθούμε εδώ στο νότιο Πήλιο, για να παραστούμε στην τελετή αγιασμού του νέου κτιρίου που θα στεγάσει την Υπηρεσία μας…..
….. Μετά και την στήριξη που είχαμε από συναρμόδια Υπουργεία και από διάφορους πολιτικούς εκπροσώπους και του νομού, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, είμαστε στην ευχάριστη θέση, πραγματικά, να εγκαινιάσουμε ένα κόσμημα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας  και του Δήμου Νοτίου Πηλίου, θα συνεχιστεί….
….. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι (οι αστυνομικοί) πολλές φορές υπερβαίνουν τους εαυτούς τους. Πολλές φορές διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή, για να υπερασπιστούν τον συνάνθρωπο και το δημόσιο συμφέρον. Πολλές φορές, όχι με τα μέσα που θα έπρεπε να έχουν και θέλω δημόσια, μια που μου δίνεται η ευκαιρία, να τους ευχαριστήσω και να καταθέσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες και του κ. Υπουργού.
Αυτά τα παιδιά, λοιπόν, πολλές φορές μπαίνουν μπροστά στον κίνδυνο. Η Ελληνική Αστυνομία έχει θρηνήσει αρκετά θύματα, έχει πληρώσει με αίμα αυτή τη συμβολή στην εδραίωση και τη διασφάλιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας…..
…. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι περισσότερες και οι περισσότεροι από δω θα σκέφτεστε αν αυτή η έντονη παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα υπάρξει και όταν τελειώσει αυτή η σεμνή τελετή. Σας διαβεβαιώ πως ναι. Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσει να υπάρχει στην ένταση που πρέπει και οφείλει η Ελληνική Αστυνομία να έχει στην περιοχή σας».


Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«…..Η σημερινή τελετή αγιασμού - εγκαινίων σηματοδοτεί, νοηματοδοτεί και επικυρώνει κάτι πολύ πιο σημαντικό, κάτι πολύ πιο αναγκαίο όχι μόνον για την Ελληνική Αστυνομία, όχι μόνον για το Δήμο Νοτίου Πηλίου αλλά για τη χώρα μας, για κάθε οργανωμένη κοινωνία, για κάθε λαό.….
….Είμαι ευτυχής, ως Αρχηγός του Σώματος, για την ευρεία αποδοχή, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που εκφράζουν οι τοπικές κοινωνίες στην Ελληνική Αστυνομία και στο προσωπικό της.
Είμαι ευτυχής που οι πολίτες, ιδίως οι πολίτες της Ελληνικής περιφέρειας, συντάσσονται στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε το επίπεδο εσωτερικής  ασφάλειας της χώρας μας…...
…..Αυτός, άλλωστε, είναι ο βασικός μας στόχος, η προτεραιότητά μας. Να πείσουμε τον πολίτη, το συνάνθρωπό μας, με το έργο, την προσφορά και την εν γένει συμπεριφορά μας, πως είμαστε πάντοτε δίπλα του, πάντοτε κοντά του, πάντοτε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις προσδοκίες του….
…..Επιτρέψτε μου, ολοκληρώνοντας αυτές τις λίγες σκέψεις που είχα τη χαρά να μοιραστώ μαζί σας, να ευχαριστήσω το δήμαρχο του δήμου Νοτίου Πηλίου κύριο Νίκο Φορτούνα για τη συνεισφορά του, τα μέλη του δημοτικού Συμβουλίου για τη συνδρομή του δήμου στη διαμόρφωση-ανακαίνιση του αστυνομικού καταστήματος, το Υπουργείο Οικονομικών για τη δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται πλέον το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας και βεβαίως τους κατοίκους του δήμου Νοτίου Πηλίου για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους προς την Ελληνική Αστυνομία».
Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας και ο Αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου Ευάγγελος Νασιόπουλος.
Στην τελετή παρέστησαν Αντιδήμαρχοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου, Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας Ταξίαρχος Βασίλειος Καραπιπέρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, Ταξίαρχος Δημήτριος Γατσουνιάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Σπηλιόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Μαρκογιαννάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Πύραρχος Χαράλαμπο Πόζογλου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Αστυνόμος Β’ Ανάργυρος Διχτάς, πλήθος αστυνομικών και πολίτες της περιοχής.
Υπογραμμίζεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου μετεγκαταστάθηκε στο διώροφο κτίριο του καταργηθέντος Ειρηνοδικείου Μηλεών, ενώ στεγαζόταν για  τουλάχιστον (16) έτη σε μισθωμένο οίκημα.
Τέλος, χθες (Πέμπτη 19 Απριλίου), το απόγευμα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης επισκέφθηκε τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο και τον Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγο Παναγιώτη Ντζιοβάρα.
Στην έδρα της Γενικής τους υποδέχτηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας και ακολούθησε σύσκεψη με τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων καθώς και διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Συλλόγων του νομού.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων ο κ. Γενικός είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις και προτάσεις για θέματα επαγγελματικού και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος, που απασχολούν τις αστυνομικές  Υπηρεσίες και την τοπική κοινωνία.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages