Κολπική μαρμαρυγή: Τι να τρώτε για να προστατευτείτε! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Κολπική μαρμαρυγή: Τι να τρώτε για να προστατευτείτε!

Η κολπική μαρμαρυγή είναι η συνηθέστερη μορφή αρρυθμίας και χαρακτηρίζεται από τον γρήγορο ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό.

Προκαλεί συμπτώματα όπως οι κρίσεις ταχυπαλμίας, η δύσπνοια και το γενικευμένο αίσθημα αδυναμίας και αν δεν αντιμετωπιστεί αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες καρδιαγγειακές επιπλοκές.

Μια ανωμαλία ή βλάβη στη δομή της καρδιάς συνήθως προκαλεί την κολπική μαρμαρυγή.

Προστασία από την κολπική μαρμαρυγή με τη δύναμη των ξηρών καρπών!
Η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης κολπικής μαρμαρυγής, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Heart. Επιπλέον, οι ξηροί καρποί παρέχουν ενδεχομένως και μια μικρή προστασία ενάντια στην καρδιακή ανεπάρκεια.

Η συμβολή των ξηρών καρπών στην καρδιαγγειακή υγεία έχει αποτελέσει το θέμα δεκάδων επιστημονικών μελετών στο παρελθόν, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε εξεταστεί σε βάθος για ποιες παθήσεις προκύπτουν τα μεγαλύτερα οφέλη.

Έτσι, ομάδα ερευνητών από τη Σουηδία μελέτησαν την επίδραση των ξηρών καρπών σε σχέση με 7 συγκεκριμένες παθήσεις:

- έμφραγμα

- καρδιακή ανεπάρκεια

- κολπική μαρμαρυγή

- στένωση αορτικής βαλβίδας

- ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

- ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο

- αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο

Η σχέση ξηρών καρπών και καρδιαγγειακών παθήσεων μελετήθηκε βάσει δείγματος 61.364 ανθρώπων σε βάθος 17 ετών.

Η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών συσχετίστηκε κυρίως με τον μικρότερο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση μίας μερίδας ξηρών καρπών μία με τρεις φορές τον μήνα συσχετίστηκε με 3% μικρότερο κίνδυνο, ενώ η κατανάλωση μίας με δύο μερίδων την εβδομάδα υπολογίστηκε πως μειώνει τον κίνδυνο κατά 12%. Η κατανάλωση τριών ή και περισσότερων μερίδων την εβδομάδα φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο ακόμα περισσότερο, κατά 18%.

Σε μικρότερο βαθμό παρατηρήθηκαν οφέλη σε σχέση με την καρδιακή ανεπάρκεια και ακόμη λιγότερο σε σχέση με το έμφραγμα και το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Για τις υπόλοιπες παθήσεις δεν παρατηρήθηκαν αξιόλογες συσχετίσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η θετική επίδραση των ξηρών καρπών στην καρδιαγγειακή υγεία οφείλεται στα υγιεινά λιπαρά, στα μέταλλα και στις αντιοξειδωτικές ουσίες που παρέχουν.

πηγή onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages