Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Τεράστιο το μεταφραστικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Το μεταφραστικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη αναδείχθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλκιδέων, την Παρασκευή 27 Απριλίου στη Συνεδριακή Αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ/
Για το έργο του αυτό, αλλά και τη σχέση που είχε ο Παπαδιαμάντης με τη Χαλκίδα, μίλησε ο Διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Άγγελος Μαντάς. Προηγουμένως, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, υπογραμμίζοντας ότι ότι η εκδήλωση αυτή, αλλά και άλλες που θα ακολουθήσουν, εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Δήμου για την ίδρυση Ελεύθερου Δημοτικού Πανεπιστημίου και τη λειτουργία του, από τον Σεπτέμβριο του 2019.
Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Άγγελος Μαντάς τόνισε ότι ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, το σχολικό έτος 1867-1868 ήταν μαθητής της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Χαλκίδας, αλλά την επόμενη χρονιά ήρθε σε σύγκρουση με τον καθηγητή των Θρησκευτικών, ο οποίος του φαινόταν “αγράμματος” και εγκατέλειψε τη φοίτησή του στη μέση. Επεσήμανε ακόμη ότι το μεταφραστικό έργο του Παπαδιαμάντη, είναι ογκώδες σε ποιότητα και αξία.

Posted by Sourta Ferta on 1:40 μ.μ. . Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Τεράστιο το μεταφραστικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery