Σίμος Κεδίκογλου: Ανεπαρκής και ανεύθυνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: Ανεπαρκής και ανεύθυνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Για ανεπάρκεια και ανευθυνότητα κατηγόρησε ο Σίμος Κεδίκογλου την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ό, τι αφορά τους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων και την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ έκανε λόγο και για προσπάθεια δημιουργίας στο εσωτερικό της χώρας συνθηκών ακυβερνησίας με την απλή αναλογική.
Ο Σίμος Κεδίκογλου σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο «Ράδιο Ιστιαία» απάντησε σε ερωτήσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Σκοπιανό, τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για τις διαδικασίες των εσωκομματικών εκλογών, αλλά και για ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.
-Για τα εθνικά ζητήματα:
Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Τουρκία ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι η ρητορική εναντίον της Ελλάδας είναι ένα πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των κομμάτων στην Τουρκία, καθώς έχουν γίνει χειρότερες δηλώσεις από αυτές των στελεχών του κόμματος Ερντογάν και των μελών της κυβέρνησής του, όπως αυτές στις οποίες έχει προβεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, γεγονός που - όπως είπε- θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας, επισημαίνοντας, ότι έχουμε διολισθήσει σε πολύ χειρότερη επιχειρηματολογία της Άγκυρας από την εποχή των Ιμίων και υπενθυμίζοντας, ότι τότε ήταν η πρώτη φορά που η Άγκυρα μίλησε για γκρίζες ζώνες, ενώ  τώρα χαρακτηρίζει τα Ίμια τουρκικά. «Αυτή η επιδείνωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις - τόνισε χαρακτηριστικά -  αρχίζει μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και το πρωτοφανές ντελίριό του περί συνθήκης της Λωζάνης, αλλά και τη μη ξεκάθαρη απάντηση από την ελληνική πλευρά. Αν θυμάστε ο κ Ερντογάν δεν είχε πάρει επαρκή απάντηση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αν ανατρέξετε στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα δείτε, ότι  ήταν ο πρώτος που έθεσε το  ζήτημα, ότι δεν δεχόμαστε καμία αμφισβήτηση και ότι τα σύνορα είναι συγκεκριμένα.»
Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέδειξε το πρόβλημα ασυνεννοησίας μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης, καθώς άλλα ισχυρίζεται ο Υπουργός Άμυνας και άλλα ο αναπληρωτής Υπουργός, ο οποίος κάνει δηλώσεις  για ακήρυχτο πόλεμο, αγνοώντας στις συνέπειες και ρίχνοντας νερό στο μύλο της Άγκυρας. Παρόμοιους χαρακτήρισε και τους χειρισμούς στο Σκοπιανό, επισημαίνοντας ότι δεν έχει κανείς καταλάβει τι ακριβώς συζητάνε και τι διαπραγματεύονται, αφού την ώρα που ο κ. Κοτζιάς διαβεβαιώνει, ότι όλα πάνε καλά, την ίδια στιγμή ο Σκοπιανός πρωθυπουργός διαψεύδει τόσο τα περί αλλαγής Συντάγματος, όσο και τα περί ονόματος για όλες τις χρήσεις. Και κατέληξε:  «Η κυβέρνηση αυτή δεν ξέρει τι της γίνεται, είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν και δυστυχώς τα εθνικά θέματα είναι σε κρίσιμη φάση.»
-Για τις εσωκομματικές εκλογές:
Σχετικά με τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών και απαντώντας στο ερώτημα, αν τάσσεται στο πλευρό συγκεκριμένου υποψηφίου για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ ο Σίμος Κεδίκογλου ξεκαθάρισε, ότι δεν στηρίζει καμία υποψηφιότητα, εκτιμώντας ότι ο  θεσμικός ρόλος τους βουλευτή δεν είναι το να αναμειγνύεται με τις εσωκομματικές διαδικασίες, ενώ υπενθύμισε, ότι ούτε στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές είχε προβεί σε δημόσια δήλωση.
Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σε ό, τι με αφορά δεν θα στηρίξω καμία υποψηφιότητα. Ο βουλευτής πρέπει να είναι έξω από αυτές τις διαδικασίες. Ο θεσμικός μου ρόλος είναι άλλος και δεν έχω καμία ανάμειξη ούτε σε επίπεδο ΝΟΔΕ, ούτε σε επίπεδο Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων. Χαίρομαι που εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και ακούω ότι υπάρχουν υποψηφιότητες, καθώς είναι μία εκλογική διαδικασία, που προβλέπεται από το καταστατικό κάθε δύο χρόνια και πρέπει το κόμμα μας μέσα από αυτή τη διαδικασία να βγει ανανεωμένο και δυνατότερο.»

-Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την απλή αναλογική:
Στη συνέχεια σε ό, τι αφορά τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση με την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για ακόμα έναν τακτικισμό της κυβέρνησης, που ελπίζει με αυτό τον τρόπο να κερδίσει ψήφους. «Πρόκειται -είπε- για συνταγή καταστροφής με συγκεκριμένη σκοπιμότητα, που θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και θα πλήξει το θεσμό της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Θέλω να πιστεύω, ότι θα αποδειχθεί «φούσκα», γιατί θα οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές πριν τις αυτοδιοικητικές. Είναι ένα σύστημα, το οποίο εγγυάται την ακυβερνησία, γιατί ελάχιστοι είναι οι δήμου, όπου θα καταφέρει να  συγκεντρώσει 51% κάποιος δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή. Σε αυτή την περίπτωση τις αρμοδιότητες θα τις έχει ο διορισμένος μόνιμος γραμματέας του δήμου, προκειμένου να μπορούν εξωθεσμικά και με πλάγιο τρόπο να  ελέγχουν τους δήμους καταστρέφοντας την αυτοδιοίκηση σε κάθε βαθμό όπως γίνεται με τους νέους μόνιμους γραμματείς σε όλα τα Υπουργεία και τους Οργανισμούς. Έχουμε επέλαση στο δημόσιο χωρίς προηγούμενο με το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου να έχει αυξηθεί πάνω από μισό δις ευρώ».
-Για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος:
Αναφερόμενος σε ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και ιδιαίτερα σχετικά με τη μη λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου ενημέρωσε πως ήδη έχει επικοινωνήσει με την Υπουργό Τουρισμού και έλαβε τη διαβεβαίωση, ότι θα έχει ξεκινήσει να λειτουργεί μέχρι του Αγίου Πνεύματος, εκφράζοντας την έκπληξή της για το γεγονός, ότι το ίδιο πρόβλημα είχαν αντιμετωπίσει και την περυσινή χρονιά.
Ο Σίμος Κεδίκογλου επέρριψε ευθύνες στα  αρμόδια στελέχη της  Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου αναφέροντας, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνεργασίας με τη συγκεκριμένη Υπηρεσία και τόνισε, τέλος, την ανάγκη να γίνουν ενέργειες, ούτως ώστε το Υδροθεραπευτήριο να λειτουργεί όλο το χρόνο, για να υπάρχει η δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages