Να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη λειτουργία των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη λειτουργία των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών Εύβοιας

Να απαντήσει ο Υπουργός Υγείας κ Ανδρέας Ξανθός στις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας αναφορικά με τη συγκρότηση των μελών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του Νομού, καθώς και σε θέματα λειτουργίας της Επιτροπής αδειών στη Μονάδα ΠΕΔΥ –Κέντρο Υγείας Χαλκίδας ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου με σχετική ερώτησή του.
Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:
«Τη διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκίδας προκάλεσε η τροποποίηση της με αρ. πρωτ. Α1β/Γ.Π.22229/28-03-2018 απόφασης που αφορά στη σύνθεση των μελών Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών (Α.Ε.Υ & Δ.Ε.Υ) στο Νομό Εύβοιας, καθώς δύο τακτικά μέλη της Α.Υ.Ε είναι ταυτόχρονα και τακτικά μέλη της Β.Υ.Ε.
Αυτό συνεπάγεται, ότι σε περιπτώσεις κατάθεσης προσφυγών των ασφαλισμένων κατά αποφάσεων της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής, τα ίδια μέλη, που ελέγχουν τα αιτήματα καλούνται ως μέλη και της Β.Υ.Ε να επανεξετάσουν και να απορρίψουν ή να εγκρίνουν τις δικές τους ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς αντικείμενο των Β.Υ.Ε είναι η εξέταση των ενστάσεων των ασφαλισμένων και των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ κατά των αποφάσεων των Α.Υ.Ε.
Επιπλέον, εξαιτίας του γεγονότος, ότι έπαψε να ισχύει ο αριθμός που υπήρχε και εξέταζε τις προτεινόμενες αναρρωτικές άδειες κυρίως από ιδιώτες γιατρούς σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί η Επιτροπή αδειών στη Μονάδα ΠΕΔΥ-ΚΥ Χαλκίδας, οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να αποζημιωθούν για της εγκρινόμενες ημέρες αναρρωτικής άδειας αφενός και αφετέρου, όταν λειτουργήσει εκτιμάται, ότι θα είναι και οικονομικά εις βάρος του Ασφαλιστικού Φορέα.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.    Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προς αποκατάσταση της νομιμότητας και της εύρυθμης λειτουργίας των Α.Υ.Ε και Β.Υ.Ε Ν. Ευβοίας;

2.    Πώς θα αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα λειτουργίας της Επιτροπής αδειών στη Μονάδα ΠΕΔΥ-ΚΥ Χαλκίδας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages