Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Πανηγύρεις της Αγίας Τριάδος στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος

Σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων υπάρχουν Ενοριακοί Ι. Ναοί αλλά και γραφικά Εξωκκλήσια, τα οποία τιμώνται στο Όνομα της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος και πανηγυρίζουν, κατά την παράδοση, την Εορτή του Αγίου Πνεύματος.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Τοπικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατά την φετινή εορτή μετέβη σε δύο πανηγυρίζουσες Ενορίες και προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών, επί κεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού.
Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 το απόγευμα μετέβη στην Ενορία της Βλαχιάς Κηρέως, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίον συμμετείχε πληθύς Ιερέων των γύρω περιοχών, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου και προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος στους δρόμους του χωριού, με την παρουσία πολλών χριστιανών.

            Μετά την Λιτανεία εψάλη, στο προαύλιο του Ι. Ναού, η Αρτοκλασία και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ τους ύμνους έψαλλε Χορός μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι> Μητυροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή.
            Την Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ενορία της Στροφυλιάς, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, προς τους οποίους κήρυξε τον θείο λόγο.
            Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νηλέως και Αιγαίων Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος, ο Πρεσβ. Βασίλειος Μάρκου – Εφημέριος Πηλίου, ο Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου και ο Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος.
Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία Τρουπίου Κηρέως, φθάνοντας δε την ώρα της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, την οποία τέλεσε  ο Εφημέριος Δαφνούσας (στην οποία ανήκει και του Τρούπι) Οικον. Νικόλαος Βερνέζος και κήρυξε τον θείο λόγο στους ευλαβείς χριστιανούς, ενώ ευλόγησε και το φαγητό-πανηγύρι, το οποίο προσέφερε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας, παρακαθήσας μετά του Διακόνου του στην παρατεθείσα εόρτια τράπεζα στην αυλή της Εκκλησίας.Posted by sourta-ferta on 6:10 μ.μ. . Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Πανηγύρεις της Αγίας Τριάδος στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery