Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος σε προεόρτιες ιερές αγρυπνίες προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος σε προεόρτιες ιερές αγρυπνίες προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Σε δύο προεόρτιες Ιερές Αγρυπνίες, εν όψει της επικείμενης ιεράς μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την εβδομάδα προ τη πανηγύρεως του Οσίου.
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 το βράδυ, στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αρχιμ. Ιάκωβος Φραγκιαδάκης και οι Εφημέριοι του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης - Προϊστάμενος και Διευθυντής του Γηροκομείου Χαλκίδος, Οικον. Ιωάννης Φαφούτης και Πρεσβ. Γεώργιος Καλαφάτης και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος, Ευγένιος Τσάλλας και Πορφύριος Γερμανός.
 Μάλιστα κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν το Ιερό Ένδυμα του Οσίου, το οποίο φυλάσσεται στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Επισκοπείου και μετεφέρθη στον Ι. Ναό γι’ αυτό το λόγο.
Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο του Οσίου και απηύθυνε στους προσελθόντες πιστούς ψυχωφελή λόγο αναφερόμενος στον βίο του Οσίου και ιδιαίτερα στην αγάπη που είχε ο Όσιος στις ολονύκτιες αγρυπνίες και προσευχές μέσα στον στάβλο που ζούσε. Επίσης, με αισθήματα ευγνωμοσύνης μνημόνευσε τους μακαριστούς κατοίκους του Προκοπίου της Καππαδοκίας, που μετέφεραν ως θησαυρό πολύτιμο το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου στην Εύβοια.
Η δεύτερη Αγρυπνία πραγματοποιήθηκε την επομένη ημέρα, Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στον Ι. Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Βασιλικό, με την συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός, ο Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης, Ο Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λοβέρδος – Εφημέριος του Ι. Ναού και οι Διάκ. Νικόλαος και Ευγένιος.
Οι Ιερές Αγρυπνίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

Φωτογραφίες: Νικόλαος Καλαφάτης και Αλέξανδρος Γραμματικός














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages