Σίμος Κεδίκογλου: «Η κυβέρνηση πηγαίνει σε τελείως λάθος δρόμο όλο και χειρότερα» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: «Η κυβέρνηση πηγαίνει σε τελείως λάθος δρόμο όλο και χειρότερα»

Την εκτίμηση, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επιδιώξει να διαφύγει πριν την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού του 2019 δεδομένης της αδιέξοδης κατάστασης, στην οποία έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία, εξέφρασε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην  εκπομπή «ΤΩΡΑ» και στη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου.
Ερωτηθείς για το θέμα των επικείμενων περικοπών στις συντάξεις ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει το ύψος των μειώσεων ούτε και τον αριθμό των συνταξιούχων που θίγονται ανά ταμείο και παρά το ότι έχουν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποκαλύψει αριθμητικά τα στοιχεία, εντούτοις δεν έχουν πάρει καμία απάντηση.
Συγκεκριμένα, τόνισε: «Όλα αυτά δηλαδή οι μειώσεις μετά το 2015 είναι αποτέλεσμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Να υπενθυμίσω ότι στο email Χαρδούβελη  το μόνο που υπήρχε σαν εκκρεμότητα ήταν  μία μικρή περικοπή σε ορισμένες επικουρικές συντάξεις,  όλα αυτά τα μαχαίρια που έπεσαν τα τελευταία τρία χρόνια οφείλονται στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο.
Όσο για την επόμενη ημέρα, σίγουρα θέλουμε να στηρίξουμε τους συνταξιούχους που δεν μπορούν να αντέξουν μεγαλύτερες περικοπές. Βέβαια,  δεν γνωρίζουμε την κατάσταση της οικονομίας ούτε το περιβόητο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, ούτε καν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζουν και όπως φαίνεται η κυβέρνηση , μάλλον, περιμένει να συντάξουν το ελληνικό σχέδιο οι Βρυξέλλες».
Ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε το υπερπλεόνασμα ως «ματωμένο», καθώς ο κ. Τσακαλώτος ομολόγησε ότι για να το εξασφαλίσουν επιβάρυναν υπέρ το δέον ορισμένες κατηγορίες ουσιαστικά τη μεσαία τάξη και μάλιστα για να το κάνουν «δωράκι» στους δικούς τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν αντί του υπερπλεονάσματος είχαν μειωθεί λίγο οι φόροι θα βλέπατε πολύ πιο ευεργετικά αποτελέσματα για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Το 3,5% στο οποίο έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση για τα επόμενα αρκετά χρόνια είναι πολύ μεγάλο για την ελληνική οικονομία. Δικός μας στόχος μας είναι να το επαναδιαπραγματευθούμε, γιατί αλλού χρειάζεται να πηγαίνουν οι πόροι. Η κυβέρνηση ακολουθεί τελείως λάθος συνταγή.
Η ΝΔ έχει κοστολογήσει, πως θα μειώσει τους φορολογικούς δείκτες από το 29% στο 23% , τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% για να δοθεί μία νέα ώθηση στην αγορά με αντιστάθμισμα την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.
Εμείς ζητάμε, εκλογές για το καλό της χώρας, γιατί κάθε μέρα τα πράγματα γίνονται χειρότερα,  γνωρίζοντας ότι  η αποστολή της επόμενης κυβέρνησης θα είναι δύσκολη. Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κάλεσμα σε διάλογο από την πλευρά της κυβέρνησης για το ζήτημα της κατάτμησης της Β’ Αθηνών διερωτήθηκε, πώς είναι δυνατόν να ζητάνε έναρξη διαλόγου την ίδια ακριβώς  στιγμή που λασπολογούν και  στήνουν 10 κάλπες στη Βουλή για τους δήθεν πολιτικούς σκευωρούς στην υπόθεση Novartis, με κουκουλοφόρους μάρτυρες και  με κατηγορίες που δεν στοιχειοθετούνται. Κινήσεις που τις απέδωσε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ποντάρει στο διχασμό και την πόλωση της ελληνικής κοινωνίας ως το τελευταίο χαρτί που έχει μείνει στον κ. Τσίπρα.
Επί της ουσίας, απάντησε ότι  η Νέα Δημοκρατία, εδώ και δύο χρόνια, έχει τοποθετηθεί επίσημα και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις όχι μόνο για την  κατάτμηση  της Β' Αθηνών, αλλά και για την  παροχή του δικαιώματος ψήφου στον τόπο που κατοικούν οι Έλληνες του εξωτερικού.
Τέλος, αναφερόμενος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και συγκεκριμένα στις σχέσεις μας με την Τουρκία στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, λέγοντας ότι η ΝΔ το έχει ως πρώτη προτεραιότητα και πρόσθεσε ότι γενικότερε απαιτείται προσοχή στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά μας θέματα στην ευρύτερη περιοχή και πρωτίστως χρειάζεται εθνική συνεννόηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages