Προσκυνηματική εκδρομή του συλλόγου Ευβοέων φίλων του Αγίου Όρους στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυϊδ γέροντος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Προσκυνηματική εκδρομή του συλλόγου Ευβοέων φίλων του Αγίου Όρους στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυϊδ γέροντος

Με την χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε η Λήξη των φετινών Ομιλιών του Συλλόγου Ευβοέων Φίλων του Αγίου Όρους «Παναγία η Πορταΐτισσα», με προσκυνηματική εκδρομή, η οποία διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2018 στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, με αφορμή την πρόσφατη Αγιοκατάταξη του διατελέσαντος Ηγουμένου της Ι. Μονής, Οσίου Ιακώβου (Τσαλικη).
Της εκδρομής ηγήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Μαυρομάτης, ενώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, κάτω από την ευλογία του οποίου δραστηριοποιείται ο Σύλλογος, εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπός του, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.
Οι προσκυνητές συμμετείχαν στον Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση του Οσίου Ιακώβου, ενώ ο π. Φιλόθεος διεβίβασε σε όλους τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, ευχαρίστησε τον Ηγούμενο Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη και την υπ’ αυτόν ιερά Αδελφότητα για την φιλοξενία και αναφέρθηκε στους Αγίους της Ιεράς Μονής.
Αργά το βράδυ οι προσκυνητές επέστρεψαν στη Χαλκίδα, ενώ ενημερώθηκαν και για την διήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουλίου στις Ιερές Μονές Παναγίας Προυσιώτισσας, Παναγίας Δαμάστας, Αγάθωνος και Τατάρνας.
Τους προσκυνητές θα συνοδεύσει ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός, ενώ για πληροφορίες και εγγραφές υπεύθυνοι είναι ο κ. Ιωάννης Μαυρομάτης (τηλ. 6947707598) και ο κ. Αλέξανδρος Κουκουβίνος (τηλ. 6944700577).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages