Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος στις Ροβιές - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος στις Ροβιές

(Φωτογραφίες: Χρήστος Βασιλείου-Λάρισα)
Τελέστηκαν την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ισιδώρου του Χίου, παρεκκλησίου της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ροβιών Ευβοίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την υποδοχή των ιερών Λειψάνων, τοῦ Αγίου Χαραλάμπους Ιερομάρτυρος, Αγίου Μοδέστου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, Αγίου Παντελεήμονος Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού, Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» και Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του Χίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος, συμπαραστατούμενος υπό του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου του, Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, υποδέχθηκε τα ιερά λείψανα, τα οποία προσεκόμισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου, εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Χαλκίδος.
Η τελετή των εγκαινίων κορυφώθηκε με την δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Ευσταθίου, του Εφημερίου της Ενορίας Ροβιών π. Νικολάου Αναστασίου και του Διακόνου Ευγενίου Τσάλλα, παρουσίᾳ του Ηγουμένου της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ Αρχιμ. Γαβριήλ και πολλών κληρικών και πιστών και προσκεκλημένων από Ελλάδα και Αμερική.
Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, αναφέρθηκε στον συμβολισμό των εγκαινίων και επεξηγούσε κατά διαστήματα τα τελούμενα, ενώ στην προσφώνησή του στην απόλυση της Θ. Λειτουργίας ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο και τον Θεοφιλέστατο για τὴν πρωτοστατική παρουσία και χοροστασία κατὰ την σημερινὴ ιστορικὴ Θεία Λειτουργία και τέλεση των ιερών εγκαινίων. Είπε χαρακτηριστικά: «Καυχώμαστε να έχωμε έναν τέτοιο ναό σεμνοπρεπή και ταυτόχρονα μεγαλοπρεπή, καλλωπισμένο, ευπρεπισμένο και αρτίως εξωπλισμένο με όλα τα αναγκαία για την λογική λατρεία, ώστε εισερχόμενοι εις αυτόν για να προσευχηθούμε να μπορούμε να λέμε: «Ἐν τῷ Ναῷ ἐστῶτες τῆς δόξης Σου, ἐν οὐρανῷ ἐστάναι νομίζομεν»! Ο Ναός αυτός ανεγέρθηκε, ευπρεπίσθηκε, καλλωπίσθηκε, λαμπρύνθηκε και προσφέρεται ήδη ως γενέθλιο δώρο στην Ενορία των Ροβιών από τον Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ισίδωρο Γαρυφαλλάκη και τη σύζυγό του Μαρία. Πολλοί θα πουν πως ο δωρητής είναι οικονομικά εύπορος. Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν πολλά και άνθρωποι που είναι πλούσιοι. Πλούσιοι σε αξιοπρέπεια, σε πίστη, σε ευσέβεια, σε ελπίδα, σε αγάπη, σε συναντίληψη, σε γενναιοδωρία».
Αλλά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος απηύθυνε το λόγο του προς το εκκλησίασμα, του ευχήθηκε για τα εγκαίνια του νέου Ναού και εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την άδεια και ευλογία τελέσεως των εγκαινίων, ενώ ζήτησε από τον εκπρόσωπο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου να μεταφέρει την αγάπη του στον Μητροπολίτη.

Σε όλο το Ιερό Εκκλησίασμα, μοιράστηκε ως ενθύμιο των Εγκαινίων τμήμα της στολής που φορούσαν οι Αρχιερείς  κατά την ακολουθία, εμβαπτισμένο σε κηρομαστίχη. Ακολούθησε κέρασμα, στην παρακείμενη οικία των κτητόρων του Ναού, στους επισήμους και όχι μόνο, αλλά και σε πλήθος πιστών, ενώ όλη την ημέρα ο Ιερός Ναός  παρέμεινε ανοιχτός για προσκύνηση.
Έψαλλαν κατανυκτικά Ιεροψάλτες, υπό την χοραρχία του Μουσικού κ. Αθανασίου Παπαγεωργίου.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στους πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως μας που συμμετείχαν στην διαδικαστική πορεία των εγκαινίων, με προεξάρχοντα τον Αιδ. π. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέστησαν οι Αρχές του Τόπου, καθώς και πλήθος πιστών.

Φωτογραφίες ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages