Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Όταν γεννιέσαι πρόσφυγας

Με αφορμή την 20η Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου δήλωσε:
«Σήμερα στη χώρα μας γεννιούνται πρόσφυγες. Γονείς με τα παιδιά τους, παιδιά ασυνόδευτα, βρίσκονται στη χώρα μας αναζητώντας ασφάλεια, ειρήνη, ελπίδα. Οι ιστορίες που θα λένε μεγαλώνοντας θα περιλαμβάνουν την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Το τι ιστορίες θα είναι αυτές εξαρτάται από εμάς. Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε, που βοηθάμε ή διώχνουμε τους πρόσφυγες θα ορίσει και το δικό μας μέλλον. Μια χώρα σαν την Ελλάδα, γεμάτη προσφυγικές συνοικίες, μια κοινωνία που ολοκληρώθηκε με τους δικούς της πρόσφυγες, μια χώρα που συνδέει με τρόπο μοναδικό τη Δύση με την Ανατολή, μια χώρα και μια κοινωνία που η ιστορία της επιβάλλει να λειτουργήσει ως υπόδειγμα απέναντι στην Ευρώπη του φόβου, του ρατσισμού και των εθνικιστικών εξάρσεων. Η Αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι αγαθά και υπηρεσίες προς πώληση, δεν είναι αντικείμενο διαφήμισης.
Η Αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, είναι ευθύνη, όχι απέναντι σε έναν άνθρωπο που υποφέρει, όχι απέναντι σε έναν πρόσφυγα που ψάχνει την ελπίδα. Είναι ευθύνη απέναντι στον εαυτό σου, απέναντι στην κοινωνία που εσύ θέλεις να ζεις. Η Αλληλεγγύη και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν περιμένουν τα κράτη και τις κυβερνήσεις να αποφασίσουν, ή υπάρχουν ή όχι. Αν υπάρχουν ένας καλύτερος κόσμος ξημερώνει. Αν δεν υπάρχουν δεν ξημερώνει ποτέ. Η βοήθεια που σήμερα προσφέρουμε στους πρόσφυγες είναι η μνήμη της δικής μας ιστορίας και αποτελεί την εγγύηση ότι θα υπάρχουμε αύριο και ότι  δεν θα επιτρέψουμε στην άβυσσο να μας κατακτήσει». 

Posted by Sourta Ferta on 3:10 μ.μ. . Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Όταν γεννιέσαι πρόσφυγας �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery