Καίριο χτύπημα της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Καίριο χτύπημα της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση για την αποδόμηση οργανωμένων εγκληματικών δικτύων που εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Η Ελλάδα συμμετείχε στην επιχείρηση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της προτεραιότητας EMPACT- Trafficking in Human Beings (THB) της EUROPOL
Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 14 έως 19 Μαΐου 2018, με τη συμμετοχή 28 χωρών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά (1.426) έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χώρους αγροτικών και κατασκευαστικών δραστηριοτήτων κ.τ.λ.., σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, ενώ ελέγχθηκαν συνολικά (5.984) άτομα και βεβαιώθηκαν (46) παραβάσεις

Η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση για την αποδόμηση οργανωμένων εγκληματικών δικτύων που εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της προτεραιότητας “EMPACT- Trafficking in Human Beings (THB)” της Europol και στην ελληνική επικράτεια διήρκησε από 14 έως 19 Μαΐου 2018.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν (28) χώρες, πραγματοποιήθηκαν κοινές ημέρες δράσης, στο πλαίσιο των οποίων ελέχθησαν πάνω από (39.000) άτομα και (12.900) οχήματα.
Συνελήφθησαν συνολικά (57) άτομα για αδικήματα σχετικά με την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και την παράτυπη μετανάστευση, ενώ εντοπίστηκαν (379) πιθανά θύματα παράτυπης διακίνησης.
Σε ό ,τι αφορά στην ελληνική επικράτεια, από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεώρησης, πραγματοποιήθηκαν συνολικά (1.426) έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε χώρους αγροτικών δραστηριοτήτων, πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σε χώρους κατασκευαστικών δραστηριοτήτων κ.λπ..
Στο πλαίσιο των κοινών επιχειρήσεων, ελέγχθηκαν συνολικά (5.984) άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν (46) παραβάσεις και συγκεκριμένα (9) για παράνομη απασχόληση και (37) για φορολογικές παραβάσεις.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ευρωπαϊκή Επιχείρηση της προτεραιότητας « EMPACT - Trafficking in Human Beings (THB)» της Europol έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Europol:
https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/cross-border-operation-sees-57-arrested-for-human-trafficking 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages