Τοποθέτηση του βουλευτή Γ. Ακριώτη στο δημόσιο διάλογο για την αναβάθμιση του Τ.Ε.Ι. Στερεάς - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Τοποθέτηση του βουλευτή Γ. Ακριώτη στο δημόσιο διάλογο για την αναβάθμιση του Τ.Ε.Ι. Στερεάς

Παρά τη γλωσσική του ευφράδεια και τον κατά γενική ομολογία γοητευτικό του λόγο ο αγαπητός κατά τα λοιπά κ. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αντιλαμβανόμενος προφανώς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, σε όλα τα επίπεδα, της προτάσεως του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν κατάφερε όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος να πείσει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό.
Ήταν τέτοια δε η αδυναμία του να στηρίξει το λόγο του σε ικανά και πειστικά επιχειρήματα που δε δίστασε να κατηγορήσει τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου ως ενορχηστρωτή σχεδίου διαμελισμού της Στερεάς Ελλάδας, λέγοντας κατά λέξη ότι λειτούργησε πίσω από κλειστές κουρτίνες. Θεωρώ πως μια τέτοια προσέγγιση δεν είναι καθόλου σοβαρή.
Ακόμα και οι ίδιοι οι Δήμαρχοι της ΠΕΔ, τρεις εκ των οποίων παρευρίσκοντο και άκουσαν για πρώτη φορά την επίσημη παρουσίαση της εξαιρετικής πρότασης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου δεν αρνήθηκαν τα οφέλη τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και για τον αναπτυξιακό ρόλο του ΤΕΙ Χαλκίδας για την τοπική οικονομία. Επίσης όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης του σχεδιασμού από την επόμενη κιόλας περίοδο και όχι μετά από 5-10 (κι αν) χρόνια που θα απαιτούνταν για την Ίδρυση ενός νέου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για τη Στερεά Ελλάδα. Το κύρος του Ε.Κ.Π.Α. και η εμπειρία του να στηρίξει αυτή του την πρόταση είναι δεδομένο!
Η πραγματικότητα, την οποία για μια ακόμη φορά εσκεμμένα διαστρέβλωσε ο κ. Μπακογιάννης, είναι ότι ούτε αυτός ούτε η Π.Ε.Δ. δέχτηκαν να μπουν στην ουσία της πρότασης και να τη συζητήσουν. Θεωρώ ότι θα το κάνουν το επόμενο διάστημα.
Από το 2013 που καταργήθηκε το Πανεπιστήμιο της Στερεάς Ελλάδας και μέχρι πριν από 6 μήνες άκρα του τάφου σιωπή από Π.Ε.Δ. και Περιφέρεια. Τώρα κι ενώ υπάρχουν 3 συνολικά προτάσεις, 2 από τις οποίες είναι αξιολογότατες και μια ακόμη για την οποία αναμένουμε το πόρισμα (πρόταση Πανεπιστημίου Θεσαλίας για ΤΕΙ Στερεάς – Θεσσαλίας), όχι μόνο αρνούνται το διάλογο ή την ενσωμάτωση των όποιων θετικών στοιχείων σε μια ενιαία πρόταση αλλά επιτίθενται λεκτικά στον Υπουργό για να κρύψουν την επιχειρηματολογική τους ένδεια
Για πρώτη φορά ένα τέτοιο ζήτημα που αφορά στην αναβάθμιση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων συζητιέται σε τέτοια έκταση και με τόσο πλούτο σε δημόσια διαβούλευση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οφείλουμε να επιλέξουμε την καλύτερη συνθετική λύση που να εξυπηρετεί τα ζητήματα της αναβάθμισης των σπουδών και της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages