Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης των κατηχητικών των ενοριών του Ληλαντίου Πεδίου και του Δήμου Ερέτριας-Αμαρύνθου

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης – Λάμπρος Πνευματικός)
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 το απόγευμα, η Εορτή Λήξης, για το έτος 2017-2018, των Κατηχητικών των Ενοριών της περιφέρειας του Ληλαντίου Πεδίου και της Αμαρύνθου.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου άνω Βάθειας. Παρόντες ήταν οι Ιερείς όλων των Ενοριών, η Δήμαρχος Ερέτριας - Αμαρύνθου κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Φουσέκα, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παρασκευάς, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας Ιατρός κ. Δημήτριος Αργύρης,  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Βάθειας κ. Νικόλαος Αργύρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σέτας κ. Γεώργιος Κοκκάλα και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

Την Εκδήλωση άνοιξε με σύντομη και περιεκτική ομιλία ο Εφημέριος της Άνω Βάθειας π. Δημήτριος Αργύρης, ενώ κατά την διάρκειά της, τα παιδιά παρουσίασαν δραματοποιημένες σκηνές από τη ζωή του οσίου Ιακώβου του νέου ασκητού, με τίτλο «Ο ευλαβής νέος, ασκητής μοναχός, ο νέος Άγιος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος», όπως και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα καθώς και δράσεις που έλαβαν μέρος κατά τη διάρκεια της παρελθούσης κατηχητικής χρονιάς.
Την όμορφη γιορτή έκελισε ο Υπεύθυνος Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα λόγω των συνοδικών του καθηκόντων, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους κατηχητές της περιοχής εξαίροντας το έργο που πραγματοποιούν, τονίζοντας την ενότητα και σύμπνοια που έχουν, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον π. Χαράλαμπο Ραμαντανάκη ο οποίος συντόνισε την εορτή και τον π. Δημήτριο Αργύρη που φιλοξένησε στην Ενορία του την εκδήλωση. Προέτρεψε δε τους παρευρισκομένους να μιμηθούν τα παιδιά, που με την απλότητα τους παρουσίασαν τη ζωή του Oσίου Ιακώβου, αλλά και την βιoτή του ιδίου, ο οποίος με την ταπείνωση και τη διαρκή εκζήτηση συγγνώμης κέρδισε τον παράδεισο.
Στο τέλος, μοιράστηκαν άνθη, ευλογίες και αναψυκτικά σε όλους τους παρευρεθέντες.
Posted by sourta-ferta on 3:10 μ.μ. . Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης των κατηχητικών των ενοριών του Ληλαντίου Πεδίου και του Δήμου Ερέτριας-Αμαρύνθου �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery