Για την παραχώρηση του ΚΕΓΕ Νέας Αρτάκης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Για την παραχώρηση του ΚΕΓΕ Νέας Αρτάκης

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Μια εμβληματικού χαρακτήρα συμφωνία- παραχώρηση συνέβη την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο Χαλκίδας, μεταξύ του Υπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σ. Βαγγέλη Αποστόλου και του Δημάρχου της Χαλκίδας, κ. Χρήστου Παγώνη με την παρουσία των βουλευτών σ. Γιώργου Ακριώτη και σ. Τάσου Πρατσόλη, καθώς και του Συντονιστή της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και Δημ. Συμβούλου σ. Νίκου Σιόλια: η δωρεάν παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, για 25 χρόνια, του ΚΕΓΕ Νέας Αρτάκης στο Δήμο Χαλκιδέων, με σκοπό την αξιοποίηση αυτής της Δημόσιας Περιουσίας, για την ανάπτυξη δομών επιμόρφωσης, γνώσης, τεχνολογίας, που θα συμβάλλουν στην παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της ευρύτερης περιοχής της Εύβοιας και όχι μόνο.
Η κυβερνητική πολιτική που αναπτύσσεται με παραχωρήσεις Δημόσιας περιουσίας στους Δήμους ανά την Ελλάδα, για ανάπτυξη δομών που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες (Δραπετσώνα, Θεσσαλονίκη- Στρατόπεδο Π. Μελά, Αθήνα -Γουδί κ.ά) δίνει το παράδειγμα της αξιοποίησης αυτής της  περιουσίας, προς όφελος του Λαού. Είναι ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχέδιο που εντάσσεται στα πλαίσια της κοινωνικής, οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης.
 Σύμφωνα με τη νέα αυτή πολιτική, η παραχώρηση του ΚΕΓΕ Νέας Αρτάκης στον Δήμο της Χαλκίδας, θα διευρύνουν τις δυνατότητες ανάπτυξης του Αγροτοδιατροφικού  τομέα στην Εύβοια, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και σ’ όλη την χώρα, με σύγχρονη προσέγγιση και όρους.
Οι νέοι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι, αυτοί που καλούνται να εφαρμόσουν  το νέο μοντέλο ανάπτυξης, πρέπει να είναι  ενημερωμένοι, επιμορφωμένοι και να γνωρίζουν τα νέα δεδομένα της Οικονομίας και της παραγωγής.
Ο Δήμος της Χαλκίδας, μελετημένα και με αποφασιστικότητα, να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς, στην υλοποίηση της παραχώρησης, για το καλό της τοπικής κοινωνίας και  οικονομίας, της βελτίωσης της παραγωγής.

Χαλκίδα 24 Ιουνίου 2018
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages