Νέο Ν/Σ του Υπουργείου Εργασίας για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και του εργατικού δικαίου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Νέο Ν/Σ του Υπουργείου Εργασίας για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και του εργατικού δικαίου

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Τμήμα Εργατικής Πολιτικής
Με μικρά και σταθερά βήματα αλλάζουν και αποκαθίστανται κανονιστικά αλλαγές και ανατροπές για αντίστοιχες κοινωνικές κατηγορίες εργαζομένων, αγροτών και μικροεργοδοτών. Αυτά  προβλέπει το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, η Κυβέρνηση και η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
Σταθερός προσανατολισμός η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και του εργατικού δικαίου, που καταργήθηκαν σε μια νύχτα από τις συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ .
Οι βασικές αλλαγές προβλέπουν ότι:
•    Αυξάνονται έως 200% τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία, ενώ μειώνονται εφόσον γίνουν προσλήψεις.
•    Οφειλές προς πρώην φορείς κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν έως της 31/12/2016 λόγω εύλογης αμφιβολίας ως προς την υποχρέωση υπαγωγής ή μη στην παράλληλη ασφάλιση μπορούν να διαγράφονται ή να απαλλάσσονται τυχόν επιβληθέντων πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων.
•    Εργολάβοι και υπεργολάβοι ευθύνονται από κοινού για την καταβολή των μισθών και των εισφορών του προσωπικού που απασχολούν.
•    Τίθεται ανώτατο πλαφόν 17% στην απασχόληση μαθητευόμενων και όσων κάνουν πρακτική σε μια επιχείρηση.
•    Παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για 4 μήνες κατά το τελευταίο 12μηνο πριν την έναρξη του προγράμματος.
•    Η πληρωμή – από τον ΟΑΕΔ- ανεξόφλητων λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη αποδοχών έως και 3 μηνών μπορεί να γίνεται εφόσον η σύμβαση ή η σχέση εξαρτημένης εργασίας έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μηνών.
•    Καθίσταται ακατάσχετη και αφορολόγητη η έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως 1.000 ευρώ σε ανέργους.
•    Ως χρόνος έναρξης της καταβολής σύνταξης ορίζεται η 1η του επομένου μήνα υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης και ως χρόνος λήξης ορίζεται το τέλος του μήνα κατά τον οποίο επέρχεται ο θάνατος του συνταξιούχου.
•    Ως ημερομηνία έναρξης ασφάλισης των αγροτών θεωρείται η 1η του μήνα έναρξης άσκησης ασφαλιστέας δραστηριότητας, όπως αυτή προκύπτει από τη βεβαίωση έναρξης εργασιών της αρμόδιας ΔΟΥ.

Χαλκίδα 2 Ιουλίου 2018
Από το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages