Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος επισκέφτηκε το Άγιον Όρος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος επισκέφτηκε το Άγιον Όρος

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουνίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, τον Οικον. Αναστάσιο Χρήστου, τον Διάκ. Πορφυριο Γερμανό και τον κ. Βασίλειο Πηλιχό, μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας, ανεχώρησε για το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα για την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου αυτής Αρχιμ. Εφραίμ καί κανονικής εγκρίσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αδείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε να τελέσει το 9ετές μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Παρασκευής 16/29 Ιουνίου, μετά την άφιξή του στην Ιερά Μονή, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό και τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού γέροντα, με την τάξη της υπερχιλιόχρονης μοναστικής πολιτείας του Αγίου Όρους.
Μετά την παράθεση της μοναστηριακής τράπεζας, ακολούθησε δοχή στο συνοδικό της Μονής, όπου ο Καθηγούμενος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εκεί παρουσία του και συμμετοχή του στο μνημόσυνο του Πνευματικού Πατέρα και νέου Κτήτορα της Μονής.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στη ελκυστική, προς πάσαν αρετή, μορφή του γέροντα Ιωσήφ και αντευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για την πρόσκληση και όλη την Αδελφότητα για την φιλοξενία.
Την επομένη ημέρα, Σάββατο 17/30 Ιουνίου, στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Εφραίμ, τους συνοδούς του Ιερείς και πολλούς Αγιορείτες πατέρες, αλλά και προσκυνητές Ιερείς και προ της Απολύσεως τέλεσε νεκρώσιμο τρισάγιο επί του τάφου του Γέροντος Ιωσήφ.
Έπειτα, κατά την παράθεση της τράπεζας, ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή το περιεχόμενο του διατεταγμένου αναγνώσματος, το οποίο προερχόταν από τον αρτιέκδοτο κατά πλάτος βίο του Γέροντα Ιωσήφ, γραμμένο από τον Καθηγούμενο Εφραίμ, αναφέρθηκε στον μακαριστό Γέροντα, ως διδάσκαλο μετανοίας και ταπεινώσεως.
Ο Σεβασμιώτατος συμμετέχων σε όλο το καλογερικό πρόγραμμα, χοροστατούσε σε όλες τις ιερές ακολουθίες του προγράμματος της Ιεράς Μονής και την Κυριακή 18 Ιουνίου/1 Ιουλίου 2018 τέλεσε την Θεία λειτουργία, και πάλι στο Καθολικό της Μονής, και εν συνεχεία είχε επί μακρόν επικοινωνία με τον Καθηγούμενο.
Το απόγευμα της Κυριακής, έλαβε χώρα μοναχική σύναξη, στην οποία προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένη ομιλία του γέροντος Ιωσήφ με θέμα τον πόλεμο των μοναχών κατά της φιληδονίας και του ιδίου θελήματος και εν συνεχεία, κατόπιν αιτήματος του Καθηγουμένου, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το παραπάνω θέμα και κατέθεσε σχετικά παραδείγματα από τον βίο του αγίου Ιακώβου του νέου, μικρή εικόνα του οποίου προσέφερε, ως ευλογία, σε κάθε αδελφό της Μονής.
Την τελευταία μέρα της επισκέψεώς του, Δευτέρα 19 Ιουνίου/2 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναΐδριο του Καθίσματος του Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού, αγαπημένο τόπο προσκυνήματος του Σεβασμιωτάτου, και μετά την καθιερωμένη μοναστηριακή Τράπεζα αναχώρησε για την Επαρχία , μέσα σε έκδηλο κλίμα συγκινήσεως τόσο της Βατοπαιδινής Αδελφότητος, όσο και της τιμίας συνοδείας του Σεβασμιωτάτου.

Όλες οι φωτογραφίες ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages