H πανήγυρη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

H πανήγυρη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου πανηγύρισε με λαμπρότητα ο μεγαλοπρεπέστατος Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνης, ο οποίος δεσπόζει στον ομώνυμο Λόφο στην είσοδο της Πόλεως από τη νέα Κρεμαστή Γέφυρα.
Την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα αυτόν Ι. Ναό, όπου χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, κήρυξε το θείο λόγο και προεξήρχε της Λιτανείας της Ι. Εικόνος της Αγίας.
Στους πανηγυρισμούς έλαβαν μέρος, ακόμη,  Κληρικοί της Πόλεως Χαλκίδος και συμμετείχαν πολυάριθμοι πιστοί, που είχαν κατακλύσει το Ι. Ναό και τον πέριξ αυτού χώρο από νωρίς το απόγευμα, με προεξάρχοντες τον Αντιπεριφερειαρχη Ευβοίας κ. Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη.
Λίγο πριν την Απόλυση ευχήθηκε εόρτια σε όλους τους προσελθόντες προσκυνητές και ιδιαίτερα σε όσους και όσες φέρουν το όνομα της Αγίας Μαρίνας, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Κούτο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Φιλοπτώχου, τους ιεροψάλτες και όλους τους ενορίτες για την άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως.
Τα αναλόγια διακόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού και Καθηγητές θεολόγοι, κ. Γεώργιος Αντωνίου και κ. Αναστάσιος Βάχος, συνεπικουρούμενοι από πολλούς Ιεροψάλτες της Πόλεως και της Ι. Μητροπόλεως ευρύτερα.
Το πρωί της Τρίτης 17 Ιουλίου, κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, στην Ιερά Πανήγυρη προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος (εκ του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας) κ. Εμμανουήλ, συλλειτουργούντων και άλλων Κληρικών της Πόλεως, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Με λαμπρότητα πανηγύρισε την Αγία Μαρίνα και το γραφικό ομώνυμο Εξωκκλήσιο της Ενορίας του Μίστρου Διρφύων, στο οποίο προσήλθε, όπως κάθς χρόνο, πλήθος ευσεβών πιστών.
Στον  Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων της Ι. Μητροπόλεως.
Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε η μικρή λιτανεία της Εικόνας την οποία κρατούσαν με πολύ ευλάβεια τα μικρά κορίτσια του Κατηχητικού Αγίου Αθανασίου Μίστρου.
Εν συνεχεία  διανεμήθηκε ευλογημένο φαγητό και ακολούθησε πρόγραμμα  Παραδοσιακών Χορών από τα Χορευτικά Τμήματα της Περιοχής Διρφύων.
Την κυριώνυμη ημέρα, προεξήρχε στην ιερά Πανήγυρη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Πορφύριο Γερμανό.
            Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία  με συλλειτουργούς τους προαναφερθέντες Κληρικούς και τον Πρεσβ. Γεράσιμο Βασιλόπουλο - Εφημέριο Θεολόγου και τοποτηρητή στην Ενορία του Μίστρου, ενώ κήρυξε και τον θείο λόγο προς τους πιστούς της Ενορίας.
            Λίγο πριν την Απόλυση ευχήθηκε εόρτια σε όλους τους προσελθόντες προσκυνητές και ιδιαίτερα σε όσους και όσες φέρουν το όνομα της Αγίας Μαρίνας, καθώς και τα δραστήρια μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας.

Φωτογραφίες ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages