Σχολiκή Επιτροπή Β.θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σχολiκή Επιτροπή Β.θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων

Με το από 25/7/2018 δελτίο τύπου , η  Δ/ντρια του Μουσικού σχολείου Χαλκίδας «Ν. Σκαλκώτας» κα Λεονταρίδη Ιωάννα  και ο  σύλλογος γονέων & κηδεμόνων της εν λόγω σχολικής μονάδας,  δημοσίευσαν την  έντονη δυσαρέσκειά τους , σχετικά με τις αποφάσεις του Δήμου Χαλκιδέων για την σίτιση των μαθητών  του σχολείου.
     Για λόγους αρχής  και ουσίας, με σκοπό να ενημερωθούν οι γονείς, οι μαθητές και το ευρύτερο κοινό στο οποίο απευθύνεται το δελτίο τύπου,  απαντώ στα επιχειρήματα της κας Λεονταρίδη και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ως εξής:
   Το πρόγραμμα σίτισης διαμορφώθηκε λαμβάνοντας υπ’όψιν εν συνόλω τις συνθήκες λειτουργίας του σχολείου και τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια τροφίμων.
   Το γεύμα προσφέρεται με την μορφή σνακ και είναι πλήρες. Αποφεύγονται τα λάδια και οι σάλτσες για λόγους καθαριότητας και ανεπαρκούς χώρου εστίασης.
   Σχετικά με το επιχείρημα του πανελλήνιου διαγωνισμού, σας πληροφορούμε ότι η ανάδειξη αναδόχου και η συμβασιοποίηση ενός διαγωνισμού δεν είναι απλή θεωρία ( όπως η κα Λεονταρίδη και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παρουσιάζουν και μάλιστα αναρμοδίως),  αλλά υπάρχει πάντα σοβαρή πιθανότητα να μην ολοκληρωθούν, εάν δεν ληφθούν υπ΄όψιν όλοι οι πραγματικοί παράγοντες της ελεύθερης αγοράς  προς όφελος του διαγωνισμού και συνεπώς προς όφελος των μαθητών μας.
   Η άποψη που διατυπώνεται εκ μέρους της Δ/ντριας και του Συλλόγου, ότι το τμήμα παιδείας του Δήμου Χαλκιδέων εμπαίζει μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς είναι το λιγότερο απαράδεκτη και ανέρειστη.
   Σε κάθε περίπτωση, το τμήμα υγειονομικού ελέγχου θα εξετάσει εάν πληρούνται στην πραγματικότητα οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παροχή ενός γεύματος πλήρους (σύμφωνα με συγκεκριμένη πρόταση της  Δ/νσης του σχολείου, που ποτέ δεν κατατέθηκε ή δημοσιεύθηκε από την κα Λεονταρίδη), αλλά και υγειονομικά ασφαλούς.
   Με την ιδιότητα του προέδρου της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένω -ως οφείλω- στην διάθεση όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου, μεταξύ αυτών και του Μουσικού σχολείου Χαλκίδας, το οποίο προσωπικά θεωρώ σπουδαίο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό κεφάλαιο για την ευρύτερη περιοχή.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δήμου Χαλκιδέων
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages