Παραστάσεις στο Θέατρο Ορέστη Μακρή - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Παραστάσεις στο Θέατρο Ορέστη Μακρή

Μετά την ακύρωση των εκδηλώσεων του ΔΟΑΠΠΕΧ, για τους λόγους που αναφέρουμε σε προηγούμενο Δ.Τ., επαναλαμβάνουμε σε ότι αφορά τις θεατρικές παραστάσεις ή συναυλίες που είναι προγραμματισμένες για να γίνουν στο υπαίθριο θέατρο Ορέστη Μακρή (πάρκο Λαού), είναι απόφαση των εταιρειών παραγωγής οι όποιες βάσει του συμφωνητικού παραχώρησης που έχουν συνυπογράψει με τον Οργανισμό, ο ΔΟΑΠΠΕΧ λόγω των συμβατικών υποχρεώσεων και των ποινικών ρητρών που περιγράφονται μεταξύ των συμβαλλομένων μερών, δεν δύναται να προβεί σε μονομερείς ενέργειες ακύρωσης ή αναβολής.
Συνεπώς όσες εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν για το μήνα Αύγουστο στο συγκεκριμένο χώρο, γίνονται με ευθύνη των εταιριών παραγωγής  και είναι οι εξής:

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Ορέστης Μακρής.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΑΧΑΡΝΗΣ» του Αριστοφάνη
Οι θεατρικές παραστάσεις του μηνός Αυγούστου ανοίγουν με το έργο του Αριστοφάνη «Αχαρνής», σε απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Στο ρόλο του Δικαιόπολι θα είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη (Λάμαχος), Κώστα Κόκλα (Μεγαρίτης),  Τάκη Παπαματθαίου (Θηβαίος) και ο Ιωάννης Παπαζήσης (Ευριπίδης). Πρωταγωνιστεί επίσης ο Χορός των Αχαρνέων, που αποτελείται από 14 ηθοποιούς και μουσικούς. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε όλη τη χώρα.

Εισιτήρια: 20€ γενική είσοδος, 15€ Φοιτητές, άνεργους, ΑμεΑ και άνω των 65 ετών
Προπώληση: θερινός Κιν/φος ΡΕΞ

Το έργο:
Αθήνα 425 πχ., έκτη χρονιά του Πελοποννησιακού πολέμου. Ο Δικαιόπολις, ένας αγρότης της Αττικής, απελπισμένος από τις ταλαιπωρίες, αποφασίζει να μιλήσει για την ειρήνη στην Εκκλησία του Δήμου. Στην Πνύκα δε βρίσκει κανέναν από τους συνέδρους, οι οποίοι συνήθως αργούν, και όταν εμφανιστούν σπανίως συζητούν για τα φλέγοντα ζητήματα. Ο Δικαιόπολις αδίκως προσπαθεί να τους πείσει για την αναγκαιότητα της ειρήνης. Οι κήρυκες τον κατεβάζουν κάτω, γιατί ήρθαν οι Πρέσβεις από την Περσία που θα ‘φερναν «έξωθεν βοήθεια». Γίνεται μια αλλοπρόσαλη συζήτηση με τα πιο άσχετα θέματα.
Ο Δικαιόπολις αποφασίζει να στείλει τον Αμφίθεο στη Σπάρτη, για να συνάψει  ειρήνη. Όταν εκείνος γυρίζει με τη συνθήκη, τον κυνηγούν οι καρβουνιάρηδες Αχαρνιώτες που δε θέλουν ειρήνη με τους Σπαρτιάτες, γιατί τους κατέστρεψαν τα κτήματα.
Ο Δικαιόπολις, με την ειρήνη στα χέρια του, ορίζει τη δική του «επικράτεια» έξω από το σπίτι του, για να εμπορεύεται ελεύθερα ακόμα και με τα Μέγαρα και τη Βοιωτία, που τους είχαν σε εμπάργκο. Οι Αχαρνιώτες του επιτίθενται, ενώ εκείνος προσπαθεί να τους πείσει ότι η συνέχεια του πολέμου δεν τους συμφέρει. Για να τον λυπηθούν, επισκέπτεται τον Ευριπίδη να του δώσει κουρελιασμένα ρούχα από παραστάσεις  του, ώστε να μοιάζει με ζητιάνο. Ακολουθούν σπαρταριστά επεισόδια, ενώ το έργο   τελειώνει με ένα γλέντι και διαγωνισμό για το ποιος θα πιει περισσότερο κρασί. Νικάει ο Δικαιόπολις, έχοντας στην αγκαλιά του δυο πανέμορφες εταίρες, ενώ ο πολεμοκάπηλος Λάμαχος γυρίζει από τις μάχες πληγωμένος και σε άθλια κατάσταση.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:
Ο δεκαεννιάχρονος Αριστοφάνης παρουσίασε την κωμωδία «Αχαρνής» στα Λήναια το 425 π.Χ., στον έκτο χρόνο του Πελοποννησιακού πολέμου, αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Στόχος του ήταν να γελοιοποιήσει τον πόλεμο και τους πολεμοκάπηλους και να εκφράσει τη λαχτάρα των ανθρώπων για ειρηνική ζωή. Τοποθετεί τη δράση του έργου στην αγροτική περιοχή της Αττικής, Αχαρνές, το σημερινό Μενίδι. Δεν ξεχνά πως η κωμωδία γεννήθηκε από λαϊκές λατρευτικές τελετές της γονιμότητας. Στους «Αχαρνής» υπάρχουν αρκετές αναφορές στον Διόνυσο∙ σε μια σκηνή του έργου, ο αγρότης Δικαιόπολις και η οικογένειά του τελούν πομπή του φαλλού και τον υμνούν μ’ ένα φαλλικό άσμα. Με έξοχες κωμικές σκηνές που κρατούν από τα μεγαρικά σκώμματα και τον ορμητικό και ολοζώντανο χορό των καρβουνιάρηδων από το Μενίδι, ο Αριστοφάνης μας χαρίζει μια θαυμάσια κωμωδία, σαν ξέφρενο διονυσιακό πανηγύρι. Η παράστασή μας φιλοδοξεί να βρει το δρόμο της μέσα από τις λαϊκές μας παραδόσεις, που συγγενεύουν ολοφάνερα με το διάχυτο στους “Αχαρνής” διονυσιακό πνεύμα.

Συντελεστές:
Απόδοση - Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου, Κώστας Τσιάνος
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου
Artwork/Σχεδιασμός προγράμματος: Κάρολος Πορφύρης
Φωτογραφίες παράστασης: Ιωάννα Χατζηανδρέου
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΓΑΡΗ
Παίζουν:
Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Τάκης Παπαματθαίου, Ιωάννης Παπαζήσης.
Χορός (αλφαβητικά): Βατικιώτης Νίκος, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Καμμένος Παναγιώτης, Κατσώλης Παναγιώτης, Κοράκης Κωνσταντίνος, Κυπαρίσσης Βαγγέλης, Κωστάκης Ηρακλής, Μαγγόνας Αλκιβιάδης, Παυλίδης Παύλος, Πετκίδης Μάριος, Σταμούλης Γρηγόρης, Τσουρουνάκης Γιώργος, Φλέουρας Χάρης, Χιώτης Χάρης.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Ορέστης Μακρής.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ» ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΡΙΑ
Musical - Αδελφοί Γκριμ

Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος, 7€ άνεργοι, πολύτεκνοι, Συντ/χοι άνω των 65 ετών
Προπώληση: 8€ θερινός Κιν/φος ΡΕΞ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
        Η νεαρή Ραπουνζέλ είναι φυλακισμένη επί χρόνια σ ένα πανύψηλο πύργο, αιχμάλωτη μιας μοχθηρής μάγισσας που εκμεταλλεύεται τα ατελείωτα χρυσά μαγικά μαλλιά της.
      Ο πιο περιζήτητος κλέφτης του βασιλείου βρίσκει μια νύχτα καταφύγιο στο μυστηριώδη πύργο & πιάνεται όμηρος από το κορίτσι. Η Ραπουνζέλ λαχταράει να ζήσει την πραγματική ζωή ,ελεύθερη, έτσι κλείνει συμφωνία με το νεαρό κλέφτη και το αταίριαστο δίδυμο ξεκινάει την απόδρασή του, παρέα μ΄ενα μονόκερο κι ένα μικρό χαμαιλέοντα.
Και η μεγάλη περιπέτεια αρχίζει …

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Ορέστης Μακρής.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΟΙΔΙΠΟΥΣ» Ο μύθος της Ιστορίας του Κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες  (ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ)
Μια σύνθεση από τις επτά τραγωδίες που αναφέρονται στον μύθο του οίκου των Λαβδακιδών.
Ο Οιδίπους, η πιο εμβληματική μορφή της ηρωικής εποχής, έχει ερμηνευτεί κατά καιρούς ως αντικατοπτρισμός διαφορετικών ιδεολογικών αναζητήσεων. Πολλές φορές ωστόσο, αγνοήθηκε ότι αποτελεί μέρος μόνο του θηβαϊκού κύκλου.   Ίσως, δεν θα διατυπωνόταν ποτέ η θεωρία του οιδιπόδειου συμπλέγματος εάν ο Φρόυντ γνώριζε ολοκληρωμένο τον μύθο του Οιδίποδα, κι όχι μόνο την τραγωδία του Σοφοκλή.
 Σήμερα, που ζούμε σε οριακές στιγμές,  είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένο ν’ αφηγηθούμε αυτό τον μύθο χωρίς ψυχαναλυτικές ή άλλες ερμηνείες . Να τον δούμε ως ένα αφήγημα, ένα λαϊκό παραμύθι,  μια ακόμη «παραλογή», όπως τη συνέθεσε ο λαός και την διαχειρίστηκαν οι μεγάλοι Έλληνες τραγικοί. Ίσως ακόμα και ως  μια ελληνική εκδοχή για τη δημιουργία του κόσμου και την οργάνωση των πρώτων ανθρώπινων κοινωνιών. Ως μια αφήγηση- λαϊκή αντίδραση στην καταδυνάστευση των  νόμων που επιβάλλονται για να εξουσιάζουν οι λίγοι εμποδίζοντας τον άνθρωπο να εκπληρώσει τον γήινο προορισμό του: Μια ζωή ευτυχισμένη και δίκαιη.

Εισιτήρια: 18€ γενική είσοδος, 14€ Φοιτητές, άνεργοι, (ΑμεΑ. Συντ/χοι μόνο την ημέρα της παράστασης στην είσοδο του θεάτρου)
Προπώληση: 12€ Γεν. είσοδος και 10€ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι) θερινός Κιν/φος ΡΕΞ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ :  ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΨΥΧΟΥΛΗΣ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ : ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ
ΚΙΝΗΣΗ: ΖΩΗ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΒΟΗΘ. ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΧΑΡΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ
           
ΙΟΚΑΣΤΗ : ΜΑΡΙΑ ΚΙΤΣΟΥ
ΟΙΔΙΠΟΥΣ : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΛΟΣ
ΚΡΕΩΝ :  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ
ΑΝΤΙΓΟΝΗ : ΛΕΝΑ ΔΡΟΣΑΚΗ
ΕΤΕΟΚΛΗΣ : ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
ΠΟΛΥΝΕΙΚΗΣ : ΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΙΜΩΝ - ΒΟΣΚΟΣ Α: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΓΩΝΗΣ
ΘΗΣΕΑΣ - ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ -ΒΟΣΚΟΣ Β : ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΥΛΙ
ΑΙΘΡΑ - ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ : ΝΑΝΣΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΟΣ- ΙΣΜΗΝΗ - ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ : ΛΕΝΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
και
ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΙΙ,ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ,ΚΑΔΜΟΣ: ο ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Ορέστης Μακρής.
Συναυλία με τη ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, το «Όμορφο Όνειρό» τους.
Μία νέα παράσταση-πρόταση που κλείνει το μάτι στο «Μπελ Ρεβ», την παράσταση που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την πρωτοτυπία, την τόλμη και την μελωδικότητα της το χειμώνα που μας πέρασε και τώρα, ο βασικός της πυρήνας παίρνει κάτι από το ελληνικό καλοκαίρι, προσαρμόζεται αναλόγως, αποκτά ένα πιο εξωστρεφές και φωτεινό πρόσωπο και φέρνει την αγαπημένη ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου, καθώς και τα τραγούδια των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου, ακόμα μια φορά κοντά στους φίλους τους σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Μη χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε από κοντά το όμορφο καλοκαιρινό όνειρο της πιο αγαπημένης δημιουργικής τριάδας του ελληνικού τραγουδιού, που κατάφερε  ακόμη μια χρονιά με αποφασιστικότητα και έμπνευση, να ανατρέψει τα δεδομένα της ψυχαγωγίας και το ίδιο ακριβώς υπόσχεται και για αυτό το καλοκαίρι, σε μία παράσταση, με σαγηνευτική λάμψη, συναρπαστικό ήχο και ερμηνευτικό πάθος!

Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 12€ Φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 
Προπώληση: θερινός Κιν/φος ΡΕΞ

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Ορέστης Μακρής.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης»
Εισιτήρια: 16€ γενική είσοδος,    και Προπώληση: 12€ (θερινός Κιν/φος ΡΕΞ)

Ο Θανάσης ένας φτωχός και αγράμματος επαρχιώτης έρχεται στην Αθήνα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.
Η Ρένα Νταλκά μεγάλο αστέρι του Μπουζουκιού τον βοηθάει να βρει δουλειά. Σερβιτόρος, φωτογράφος βοηθός φαρμακοποιού, αστυφύλακας μέχρι και διαιτητής αγώνων πυγμαχίας.
Από γκάφα σε γκάφα κι από πλάκα σε πλάκα δεν καταφέρνει να στεριώσει πουθενά.
Η αθάνατη κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου ξανά στο σανίδι.
Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Kοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Τίνα Βαρβαρέσου
Eνορχήστρωση: Νίκος Ξύδης
Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος (Studio Αμύντα 13)
Παίζουν: Σπύρος Πούλης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Σοφία Βογιατζάκη, Νικολέτα Καρρά
Μαζί τους: Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Κατερίνα Θεοχάρη, Τάκης Βλαστός, Βασίλης Γιακουμάρος, Μαριλένα Ράδου

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Ορέστης Μακρής.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΧΑΝΑ ΖΟΟ»
Εισιτήρια: 8€ γενική είσοδος, και 7€ η προπώληση (θερινός Κιν/φος ΡΕΞ)

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00, στο Θέατρο Ορέστης Μακρής
Θέατρο Σκιών «Καραγκιόζης» του Θανάση Σπυρόπουλου

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Ορέστης Μακρής.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΒΑΤΡΑΧΟΙ»
Εισιτήρια: 20€ γενική είσοδος, 15€ Φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, Συντ/χοι άνω των 65 ετών
Προπώληση: 15€ Γεν. είσοδος  -  Κιν/φος ΡΕΞ
Σημείωμα του σκηνοθέτη:
Στους Βατράχους ο Αριστοφάνης ξεδιπλώνει στην ορχήστρα μια φαντασμαγορική νέκυια, σαν άλλος Οδυσσέας, που αναζητά τον δρόμο για την ουτοπική Ιθάκη του….

•    Πρέπει κανείς να μάθει τι είναι θάνατος, για να φέρει σε πέρας την ζωή του….
•    Πρέπει να συνειδητοποιήσει η πόλις τις απουσίες της, για να είναι παρούσα ως πόλις….
•    Πρέπει να καταβυθιστεί στον ξένο κόσμο του Άδη, για να κατακτήσει την ταυτότητά της….

Ο θεός Διόνυσος μασκαρεμένος σε Ηρακλή θα κατεβεί στον Άδη, για να φέρει στη γη τον Ευριπίδη, αφού η Αθήνα δεν έχει πια έναν τουλάχιστον μεγάλο ποιητή. Το ταξίδι αυτό, αν και γίνεται μέσα στον επιβλητικό ζόφο του κόσμου των ψυχών, διαθέτει την ευθυμία μιας ψυχαγωγικής περιήγησης, η οποία αγγίζει τα όρια του μεσαιωνικού καρναβαλιού.

Ο Διόνυσος δεν κατεβαίνει στον Άδη για να φέρει στον κόσμο ούτε κάποιον παλιό-καλό πολιτικό ούτε κάποιον παλιό-καλό φιλόσοφο ή στρατηγό. Κατεβαίνει για να φέρει έναν δραματικό ποιητή. Είναι προφανές πως ο Αριστοφάνης θεωρεί την ποίηση και το θέατρο το μόνο φάρμακο για να σώσει την χώρα από την παρακμή. Περίεργο πραγματικά, με τα δικά μας δεδομένα.
Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης):
Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος

Μαζί τους οι: Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

Μουσικοί – perfomers: Σταμάτης Πασόπουλος, Christoph Blum

Τετάρτη  29 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Ορέστης Μακρής.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ»
Σε σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Πρωταγωνιστές είναι ίδιος ο σκηνοθέτης και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Εισιτήρια: 18€ γενική είσοδος, 15€ Φοιτητές, ΑμεΑ, Συντ/χοι άνω των 65 ετών
Προπώληση: θερινός Κιν/φος ΡΕΞ

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Όσκαρ είναι ένας αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης, καλοπληρωμένος αλλά λίγο πολυέξοδος. Η πρώην σύζυγός του μάταια περιμένει την διατροφή και η εφορία αδίκως την δήλωσή του. Είναι γοητευτικός, άστατος, κοινωνικός, ξενύχτης και τρομερά τσαπατσούλης. Σε αντίθεση, ο φίλος του, ο Φέλιξ είναι ο αντίποδας του Όσκαρ αφού είναι οικονόμος, μονογαμικός, σπιτόγατος και άσσος στο νοικοκυριό. Οι δυο τους, εκτός από μια βαθιά φιλία, μοιράζονται και την εμπειρία ενός διαλυμένου γάμου. Διότι όταν η σύζυγος του Φέλιξ τον πετάει έξω από το σπίτι, ο φίλος του ο Όσκαρ του προσφέρει το δικό του ως καταφύγιο. Η συμβίωση των δύο αυτών ανθρώπων έχει ανατρεπτικά, εκρηκτικά και ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

Λίγα λόγια για το Νηλ Σάιμον
O Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Neil Simon γεννήθηκε το 1927 και μεγάλωσε στο Μπρονξ της Ν. Υόρκης. Μαζί με τον αδελφό του Ντάνυ Σάιμον έγραφε από το 1948 μικρά σενάρια για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, καθώς και σκετς για το Μπρόντγουέι. Πολλά από τα έργα του έγιναν δημοφιλή, παρά το γεγονός οτι η κριτική στην αρχή δεν τα αντιμετώπισε θετικά. Οι κωμωδίες του θίγουν θέματα της μεσοαστικής κοινωνίας. Έχει τιμηθεί με πάρα πολλά βραβεία.

Συντελεστές παράστασης
Συγγραφέας: Νηλ Σάιμον
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κυριακού
Ερμηνεύουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Πάνος Σταθακόπουλος, Βάσω Γουλιελμάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Γιώργος Χατζής, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ερμόλαος Ματθαίου

Παρασκευή  31 Αυγούστου 2018 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Ορέστης Μακρής.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή
Εισιτήρια: 18€ γενική είσοδος, 14€ Φοιτητές, παιδικό (έως 12 ετών) άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ
Προπώληση: θερινός Κιν/φος ΡΕΞ
Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.
Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης - Μανώλης Δούνιας
Διασκευή: Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Νάθενα  Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική Διδασκαλία-Ακορντεόν: Άννα Λάκη
Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης
Βοηθός Σκηνογράφου: Ερατώ Τσάτσου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Δανάη Ψωμοδότη
Φωτογράφος: Μαριλένα Αναστασιάδου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages