Σίμος Κεδίκογλου: «Σκοπός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να τρομοκρατήσει κάθε φωνή εναντίον της» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: «Σκοπός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να τρομοκρατήσει κάθε φωνή εναντίον της»

Απαράδεκτη και πρωτοφανή χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου την απόφαση του Υπουργού Άμυνας να καταθέσει μήνυση κατά δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», υπογραμμίζοντας ότι έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση, που εχθρεύεται κάθε επικριτική φωνή. «Είναι- όπως είπε- μία κατάσταση που πλήττει την ποιότητα της Δημοκρατίας. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να τρομοκρατήσει κάθε φωνή εναντίον της».
Σε συνέντευξή του στο “ΤhemaRadio”  ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε,  ότι η αυτόφωρη διαδικασία σύμφωνα με τη νομοθεσία προϋποθέτει πρωτογενή αποδεικτική  βεβαιότητα για την ενοχή του δράστη και ειδικά, όταν  πρόκειται για  ζητήματα που αγγίζουν την ελευθερία του Τύπου, ο μόνος που μπορεί να εκφέρει μία τέτοια κρίση είναι ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών.
Πιο συγκεκριμένα τόνισε:  «στην περίπτωση του Φιλελεύθερου δεν είχε πάρει καμία απόφαση η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για το αν υπήρχαν ενδείξεις ενοχής. Την απόφαση την πήρε ο Υπουργός Άμυνας λες και είμαστε μία διεφθαρμένη «μπανανία». Ποιος έκρινε ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής; Ο Υπουργός Άμυνας. Αντίθετα η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ακύρωσε την ενεργοποίηση της αυτόφωρης  διαδικασίας. Η αυτόφωρη διαδικασία στην περίπτωση του Τύπου θα πρέπει να επανεξεταστεί, καθώς δεν μπορεί ένας Υπουργός να ζητάει τη σύλληψη ενός δημοσιογράφου. Αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages