Πανελλήνιοι Αγώνες Bocce Special Olympics «ΧΑΛΚΙΔΑ 2018» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πανελλήνιοι Αγώνες Bocce Special Olympics «ΧΑΛΚΙΔΑ 2018»

Λίγες ημέρες έμειναν προτού αθλητές των Special Olympics  Hellas από διάφορα μέρη της χώρας μας επισκεφθούν την πόλη της Χαλκίδας, για να συμμετάσχουν στους Πανελλήνιους Αγώνες Bocce Special Olympics «Χαλκίδα 2018» που συνδιοργανώνουμε με την Περιφερειακή Ενότητα Νομού Εύβοιας/Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τη συνεργασία του Δήμου Χαλκιδέων στις 19 – 21 Σεπτεμβρίου 2018.
Κάνοντας πράξη τους βασικούς άξονες της στρατηγικής των Special Olympics Hellas που αφορούν στην αποκέντρωση και αφουγκράζοντας την ανάγκη της περιφέρειας για την δημιουργία περισσότερων αθλητικών προγραμμάτων και αγωνιστικών ευκαιριών για τα άτομα με νοητική αναπηρία, 50 αθλητές από τα προπονητικά προγράμματα των Νομών Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Αττικής και Εύβοιας συνοδευόμενοι από 20 έμπειρους προπονητές των Special Olympics θα παρελάσουν κατά την Τελετή Έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στην Παραλία της Χαλκίδας (Στρογγυλό), ενώ την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στο Κλειστό Γυμναστήριο  «Τ. Καμπούρης» (Κάνηθος) για να αγωνιστούν στο άθλημα του Bocce, δίνοντάς τους  την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο και τις δυνατότητες τους. Τους αθλητές μας θα πλαισιώσουν διαπιστευμένοι διαιτητές-κριτές και οι ακούραστοι εθελοντές των Special Olympics Hellas.

Την προσπάθεια των αθλητών, εκτός από τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όλοι οι κάτοικοι της Χαλκίδας και μαθητές των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Ν. Ευβοίας.

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Bocce Special Olympics «Χαλκίδα 2018» έχουν ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (#BeActive). Μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Η εβδομάδα θα δημιουργήσει νέες δραστηριότητες και, επίσης, θα αξιοποιήσει ήδη υφιστάμενες επιτυχείς πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό πλαίσιο. Αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους πολίτες ώστε να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο πλαίσιο των Πανελληνίων Αγώνων, το Πρόγραμμα Οικογενειών (Special Olympics Hellas Family Program) θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου, Ενημερωτική Ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, απευθυνόμενη στα μέλη των οικογενειών των αθλητών Special Olympics και μέλη οικογενειών ατόμων με νοητική αναπηρία. Πρόκειται για μια δημιουργική διαδραστική συνάντηση με εξειδικευμένη θεματολογία για τα άτομα με διανοητική αναπηρία, που ξεκίνησε το 2016 και εντάσσεται στο Σχέδιο Ανάπτυξης των Προγραμμάτων Special Olympics Hellas στην Περιφέρεια. Σκοπός της 1ης Ενημερωτικής Ημερίδας στη Χαλκίδα είναι η ενημέρωση των οικογενειών των αθλητών/αθλητριών σχετικά με τη Φιλοσοφία και την Αποστολή των Special Olympics, τη λειτουργία  του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics Ν. Ευβοίας και τη λειτουργία του Προγράμματος Οικογενειών Special Olympics Hellas, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από την ενεργή συμμετοχή τους σε αυτό. Η ανταλλαγή απόψεων με επιστήμονες και ειδικούς συνεργάτες των Special Olympics Hellas, καθώς και η επικοινωνία των οικογενειών μεταξύ τους συμβάλλουν θετικά τόσο στην ενδυνάμωση των σχέσεων μέσα στην οικογένεια, όσο και στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας του αθλητή/της αθλήτριας με νοητική αναπηρία.

Τα Special Olympics είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός για παιδιά και ενήλικες με νοητική αναπηρία στην Ελλάδα. Η αποστολή των Special Olympics Hellas είναι να παρέχει ευκαιρίες άθλησης και συμμετοχής σε αγώνες στους αθλητές με νοητική αναπηρία, να ενδυναμώνει τους ίδιους και τις οικογένειές τους μέσα από τα προγράμματά του σε όλη την Ελλάδα. Με την υποστήριξη των προπονητών και των εθελοντών, τα Special Olympics Hellas δίνουν την ευκαιρία συμμετοχής σε 26 αθλήματα Ολυμπιακού Τύπου. Οι αγώνες των Special Olympics Hellas πραγματοποιούνται κάθε χρόνο - συμπεριλαμβανομένων των τοπικών, εθνικών και περιφερειακών αγώνων -  με πάνω από 100 δράσεις το χρόνο. Το Κίνημα των Special Olympics δίνει στους αθλητές συνεχείς ευκαιρίες να αναπτύξουν  την σωματική τους ικανότητα, να απολαύσουν τη χαρά του αθλητισμού αλλά και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες με σκοπό την κοινωνική ένταξη.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μας μπορείτε να βρείτε εδώ: Instagram, Facebook www.SpecialOlympicsHellas.gr  #SOHellas #ChooseToInclude

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages