Μαθητικός Εκκλησιασμός στο Γυμνάσιο των Ωρεών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μαθητικός Εκκλησιασμός στο Γυμνάσιο των Ωρεών

Σε κλίμα χαράς, ενθουσιασμού και συγκίνησης τελέσθηκε στους Ωρεούς Ευβοίας σχολικός εκκλησιασμός του Γυμνασίου Ωρεών, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με έναν ιδιαίτερο λόγο: την προβολή δύο Αγίων της περιοχής και από την σχολική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, με έμπνευση του Γυμνασιάρχου κ. Αργύρη Δημόπουλου, την συμφωνία του Συλλόγου Διδασκόντων, την συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την συνδρομή μελών της τοπικής Κοινότητος, το Γυμνάσιο Ωρεών ανέθεσε σε αγιορείτικο αγιογραφείο την φιλοτέχνηση ιεράς Εικόνος των εν Αγίοις Πατέρων ημών Θεοφίλου και Φιλητού, επισκόπων Ωρεού και την σύνταξη ιδιαίτερης ιεράς Ακολουθίας.

Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, λοιπόν, με την ευλογία και παρουσία του Σεβασμιωτάτου, εψάλη η ακολουθία του Όρθρου των Αγίων, εν συνεχεία τα παιδιά του Γυμνασίου Ωρεών, συνοδευόμενα από τους Καθηγητές τους, εκκλησίασαν την ιερά Εικόνα και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία που ακολούθησε, την οποία προσέφερε ο Σεβασμιώτατος με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικό - Ιεροκήρυκα, Τίτο Γερονικολό - Εφημ. Ενορίας Ν. Πύργου, τους Πρωτοπρεσβ. Γεώργιο Χαιρόπουλο - Εφημ. Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου Ιστιαίας, Ιωάννη Θάνο - Εφημ. Ι. Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιστιαίας, Στέφανο Στεφόπουλο - Εφημ. Ενορίας Ταξιάρχου Ωρεών, τους Οικον. Κωνσταντίνου Χρήστου - Εφημ. Ενορίας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ωρεών, Ιωάννη Σούρα - Εφημ. Ενορίας Γαλατσώνας, τους Πρεσβυτ. Χρήστο Νγκέλα - Εφημ. Ενορίας Χρόνιας, Ευστάθιο Αναγνώστου - Εφημ. Ενορίας Αγριοβοτάνου και τον Διάκ. Πορφύριο Γερμανό.

Κατά την άφιξη των μαθητών, ο Σεβασμιώτατος τους καλωσόρισε και αναφέρθηκε στις προσωπικότητες των αγίων Πατέρων αλλά και στίς διδασκαλίες των Οικουμενικών Συνόδων που συμμετείχαν, συνεχάρη όλους τους εμπλεκομένους σε αυτή την θεάρεστη προσπάθεια, ιδιαιτέρως τον Εφημέριο π. Κωνσταντίνο Χρήστου, ο οοίος πρώτος είχε αρχίσει την τιμή προς τους Αγίους αυτούς, ευχαρίστησε τους Ιερείς που προσήλθαν και την Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ελένη Ευσταθίου-Σπανου, που δίνοντας το «παρων» επικυρώνουν την αξία της προβολής των Αγίων και της συμβολής τους στη ζωή μας.

Λίγο πριν την απόλυση ο Γυμνασιάρχης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ενθάρρυνση αλλά και την αυτοπρόσωπη παρουσία του, ανέπτυξε την διαδρομή από την έμπνευση στην υλοποίηση αυτής της φιλάγιας δράσης του Σχολείου και ευχαρίστησε όσους ενίσχυσαν το Σχολείο σε αυτή την πορεία.

Αξίζει να αναφερθεί οτι προ μηνών, με ενέργειες του Συλλόγου Καθηγητών το Γυμνάσιο Ωρεών έλαβε την ονομασία «Άγιος Ιάκωβος ο εν Ευβοία» και πως μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Γυμνασιάρχης προσέφερε ως αναμνηστικό μια εικόνα των αγίων Θεοφίλου και Φιλητού.

Τα ιερά αναλόγια κόσμησαν οι ιεροψάλτες του Ι. Ν. Ευαγγ. Θεοτόκου Ιστιαίας κ. Ευάγγελος Καλέμης και κ. Παναγιώτης Αναστασίου, ενώ όλες οι ακολουθίες ματαδόθηκαν και ραδιοφωνικά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages