Εκδήλωση στην Χαλκίδα για τον Αθλητισμό - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εκδήλωση στην Χαλκίδα για τον Αθλητισμό

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Τμήμα Αθλητισμού
Έγινε την Τετάρτη 10 οκτ. 2018 η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας για το Αθλητισμό, με ομιλητή τον σ. Γιώργο Βασιλειάδη, Υφυπουργό Αθλητισμού.
Την εκδήλωση άνοιξε ο σ. Συντονιστής της Ν.Ε. Εύβοιας, Νίκος Σιόλιας, που καλωσόρισε τον υφυπουργό στην Χαλκίδα, επισημαίνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στα παλιά και νέα αθλητικά αποθέματα και από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως και την στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ιδιαίτερα του σχολικού, με την διαμόρφωση των σχολικών αυλών.
Στην τοποθέτηση του ο υφυπουργός σ. Γ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε, πρώτ΄απ΄όλα στα ζητήματα των θεσμικών αλλαγών και στην νέα φιλοσοφία των έργων στον αθλητισμό, που γίνονται με σοβαρότητα και σωστή χωρική τοποθέτηση, αναφέροντας τα ζητήματα  που προέκυψαν μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, με τα εγκαταλελειμμένα έργα και την κατασπατάληση πόρων που συντελέστηκε.
Ανέφερε την προσπάθεια που γίνεται για την εξεύρεση πόρων μέσα από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, για την στήριξη και εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων, την διαμόρφωση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, των σχολικών αυλών, την μέριμνα που λαμβάνετε για τους μαθητές- αθλητές, την στήριξη των ΑμεΑ, την κάρτα υγείας των αθλητών για να μην θρηνούμε θύματα νέα παιδιά..
Στο ζήτημα της συνεργασίας με τις ομοσπονδίες, που είναι ένα δύσκολο θέμα, ανέφερε ότι θα υπάρξει νέα νομοθετική πρωτοβουλία, που θα εκσυγχρονίσει το θεσμικό πλαίσιο. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο γεγονός της καθυστέρησης κοινοποίησης των προθεσμιών για την κάρτα υγείας από την ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να υπάρξει παράταση για την έκδοσή της.
Τελειώνοντας, ο σ. Γ. Βασιλειάδης, εξαίροντας την συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέφερε ότι η φιλοσοφία αυτής της κυβέρνησης: όλες οι δημόσιες δομές για όλους χωρίς εξαιρέσεις.
Προηγούμενα ο Υφυπουργός υπέγραψε με τον Δήμαρχο Χαλκίδας προγραμματική σύμβαση για το έργο «κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο Γήπεδο του Βούρκου Χαλκίδας.
Παρευρέθησαν και έκαναν παρέμβαση οι σ. Βουλευτές Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, σ. Ακριώτης Γιώργος και Ζωή Λιβανίου, οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων κ. Χρ. Παγώνης, Διρφύων Μεσσαπίων κ Γ. Ψαθάς και με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της ΕΠΣΕ και ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Μ. Χατζηγιαννάκης και πλήθος κόσμου του Αθλητισμού.

Χαλκίδα 11 Οκτ. 2018
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages