Δήλωση του Συντονιστή της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Σιόλια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Δήλωση του Συντονιστή της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Σιόλια

του Νικολάου Σιόλια- Συντονιστή Ν.Ε Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο της Χαλκίδας.
Επειδή οι φήμες πάνε κι έρχονται και για μην υπάρχουν παρερμηνείες….
Οφείλουμε να μην αγνοούμε τις πολιτικές ιδιαιτερότητες της αυτοδιοίκησης, την ανάγκη συνεχών παρεμβάσεων σε τοπικό επίπεδο διαμέσου ευρύτερων αυτοδιοικητικών σχημάτων, την ανάδειξη στελεχών -όχι μόνο με βάση την πολιτική τους συγκρότηση και κομματική τους ένταξη, αλλά και με βάση την ενεργοποίησή τους στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ενδυνάμωση της κουλτούρας των συνεργασιών, φέρνει νέες δυνάμεις στο προσκήνιο και προωθεί δημοκρατικές, προοδευτικές και προγραμματικές συγκλίσεις.
Επιδιώκουμε τη συγκρότηση συνδυασμών που θα  διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε κάθε περιοχή. Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι οι ευρύτερες δυνατές συνεργασίες, που θα βασίζονται σε συγκεκριμένες προγραμματικές και προοδευτικές συγκλίσεις.
Επιδιώκουμε τη συγκρότηση μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά, το φασισμό, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ομοφοβία. Συνεχής και συνεπής υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Την εφαρμογή κοινωνικής και πολιτιστικής – πολιτισμικής πολιτικής (υγεία, παιδεία, αλληλεγγύη), με την ενίσχυση δημοτικών και κοινωνικών υπηρεσιών με σταθερές και πλήρους απασχόλησης θέσεις εργασίας
Την προώθηση και στήριξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ως εναλλακτικού οικονομικού παραδείγματος, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη πολιτικών απασχόλησης, ενισχύοντας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο την κοινωνία των πολιτών και το κοινωνικό της κεφάλαιο.
Τη θεσμοθέτηση της τακτικής λογοδοσίας.
Τη χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, με την αξιοποίηση και διάχυση νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.
Οι τελικές μας επιλογές,  είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων των παραταξιακών μας σχημάτων, συζητήσεων με τους συμπολίτες μας, ζύμωσης μέσα στις τοπικές κοινωνίες.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, συζητάμε με αρκετούς πολίτες της Χαλκίδας  που αποδέχονται αυτά τα χαρακτηριστικά σε ανοιχτές διεργασίες. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε επαφή και με τον κ. Πάνο Καραμούζη.
Όταν οι επαφές με τους πολίτες που συνδιαλεγόμαστε, αποδώσουν, θα δοθεί στον Λαό της Χαλκίδας η πρότασή- πρόκριση μας, επίσημα. Και αυτός θα κρίνει.

Χαλκίδα 16 Οκτ. 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages