Περί ναρκοθετήσεων επόμενων κυβερνήσεων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Περί ναρκοθετήσεων επόμενων κυβερνήσεων

Ποιος φοβάται την εξέλιξη; Ποιος φοβάται την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους; Ποιος φοβάται την στελέχωση και την ενίσχυση κρίσιμων για την κοινωνία δημοσίων δομών όπως η υγεία και η παιδεία;  Ποιος φοβάται την ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Ποιος φοβάται τη μνήμη του ελληνικού λαού;  Μερικά ερωτήματα από τα δεκάδες που προκαλεί η αόριστη θέση του αναβαπτισθέντος στη κολυμβήθρα της ΝΔ πρώην Βουλευτή και Υπουργού, Κώστα Μαρκόπουλου.
Η Ελλάδα που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ των οποίων την παλινόρθωση επιθυμεί ο κύριος Μαρκόπουλος απέχουν πολύ από τον «χαμένο παράδεισο» που εσχάτως μας παρουσιάζει ο ιδιάζων ακροδεξιός χώρος στον οποίο ανήκει. Πόρρω απέχει η σημερινή ΝΔ από τις πολιτικές του κέντρου και της συμφιλίωσης που υποτίθεται ότι άσκησε στο παρελθόν ένας πολιτικός χώρος που σήμερα μόνο κατ’ όνομα και ορισμένων εκ των οικογενειακών κληρονόμων θυμίζει το άλλοτε κραταιό κόμμα.
Απαντώντας συγκεκριμένα στις αοριστολογίες του πρώην Βουλευτή και Υπουργού τον ενημερώνουμε ότι:
-    Οι προσλήψεις που έχει εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούν κατά κύριο λόγο τους τομείς της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης. Είναι σαφές ότι η ΝΔ προτιμά οι πόροι που εξασφαλίστηκαν από αυτή την κυβέρνηση με τις θυσίες του ελληνικού λαού να μην  αξιοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας καλύπτοντας άμεσες ανάγκες αλλά να κατευθυνθούν στην ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων της οικονομικής ελίτ. Λυπούμαστε αλλά εμείς θέτουμε προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας, την ενίσχυση του δημοσίου με νέους επιστήμονες και την αναβάθμιση συνολικά του κοινωνικού κράτους.
-    Κατανοούμε την αγωνία της ΝΔ για το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής επίλυσης των προβλημάτων αντί της διατήρησης εκκρεμοτήτων που θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας και ναρκοθετούν πολλές υπάρχουσες αναπτυξιακές προοπτικές. Η επένδυση της ΝΔ στον εθνικό διχασμό στην ίδια γραμμή με ακροδεξιά μορφώματα παρά το ότι η συμφωνία που επετεύχθη με τα Σκόπια είναι καλύτερη από όλες όσες διαπραγματευόταν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύει μόνο την άνευ προσχημάτων επικράτηση συγκεκριμένων ιδεολογιών εντός της ΝΔ. Αποδεικνύει ότι η ΝΔ και τα συμφέροντα που προωθεί δεν έχουν καμία συναίσθηση ευθύνης των πραγματικών κινδύνων αυτής της περιόδου.
-    Η «διχαστική» κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης απευθύνεται σε όλους αυτούς που οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν καταδικάσει στο κοινωνικό περιθώριο και τον αφανισμό. Είναι πράγματι διχαστικό το εισόδημα αλληλεγγύης, η μείωση της ανεργίας κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, η επιδότηση ενοικίου, η στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, η επέκταση και αναβάθμιση των δημοσίων δομών υγείας, το άνοιγμα σχολείων, η επέκταση του ολοήμερου σε όλα τα σχολεία, η διανομή σχολικών γευμάτων, η διανομή φρούτων και λαχανικών σε μαθητές, η δημιουργία και καθολική επέκταση δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η διανομή κοινωνικού μερίσματος ανάλογα με τις δυνατότητες και η σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών που προκάλεσαν το σύνολο των μνημονίων. Αυτά και άλλα πολλά «διχαστικά» αποκαλύπτουν με ακρίβεια τη μία πλευρά που υποστηρίζει αυτή την κοινωνική πολιτική, αυτούς που ωφελούνται. Ποια είναι και ποια συμφέροντα υπηρετεί η άλλη πλευρά είναι το ερώτημα διότι ο διχασμός προϋποθέτει δύο αντίπαλες ομάδες. Ποια συμφέροντα λοιπόν αντιδιαστέλλονται της κοινωνικής πολιτικής και επιθυμούν την παλινόρθωση της πολιτικής και οικονομικής ελίτ που ευθύνονται για την κρίση και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού;
-    Από ποιους απειλείται με στραγγαλισμό η δικαιοσύνη που για πρώτη φορά επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης μπορεί και διερευνά το σύνολο των σκανδάλων και της καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος που συνετέλεστηκε επί των ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Ποιοι είναι αυτοί οι προβεβλημένοι εκπρόσωποι που απειλούν τη δικαιοσύνη και περιοδεύουν σε κάθε πιθανό και απίθανο μέσο ενημέρωσης για να εκσφενδονίσουν απειλές σε βάρος λειτουργών της δικαιοσύνης που κάνουν τη δουλειά τους; Ποιος αλήθεια έχει συμφέρον να ελέγχεται η δικαιοσύνη και ποιος απειλείται από ανεξάρτητους ελέγχους; Υπάρχει ή δεν υπάρχει νόημα να ελεγχθούν όλες οι περιπτώσεις που ενδέχεται να ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο και να προκάλεσαν τη χρεοκοπία που πληρώνει ο ελληνικός λαός; Η χρεοκοπία ήταν τυχαίο γεγονός ή υπάρχουν πολιτικές και ίσως και ποινικές ευθύνες κάποιων από όσους διαχειρίστηκαν τα δημόσια ταμεία για δεκαετίες; Η περαιτέρω θωράκιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης που επιδιώκουμε  ποιον πραγματικά απειλεί;   
-    Τι θεωρείται αναχρονισμός στην πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης; Η κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας, η ανάληψη της ευθύνης να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση που για «άγνωστους» λόγους δεν προχώρησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ως όφειλαν; Είναι αναχρονιστική μήπως η αλλαγή της διάταξης προκλητικής απαλλαγής και το ακαταδίωκτο που απολαμβάνουν οι εκάστοτε Υπουργοί; Είναι αναχρονιστική η ρητή προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων που προβλέπει η πρότασή μας; Είναι αναχρονιστική η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, η πρόβλεψη συμμετοχής του λαού στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σε περίπτωση αδυναμίας συναίνεσης στη Βουλή, η ενίσχυση της αναλογικότητας στην εκπροσώπηση του λαού, η θεσμοθέτηση όρων που θα ενισχύουν την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας και η προστασία του πολιτεύματος από τις πρακτικές διαρκούς υπονόμευσης που εφάρμοσαν με συνέπεια και αγαστή σύμπνοια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Ο «αναχρονισμός» αφορά μόνο την αναθεώρηση ή μη του άρθρου 16 περί δημοσίων πανεπιστημίων; Είναι η Ελλάδα μια χώρα χωρίς ιδιωτικά πανεπιστήμια; Τα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων που χορηγούν και στη χώρα μας αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά πτυχία έναντι νόμιμης  καταβολής διδάκτρων είναι ή δεν είναι νόμιμα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Τι ακριβώς περισσότερο θα προσφέρει στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση η αναθεώρηση του άρθρου 16 μόνο συγκεκριμένοι κύκλοι μπορούν να απαντήσουν αλλά δεν το κάνουν.
Κατά τα λοιπά αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα με όλες τις κατακτήσεις δεκαετιών σε υποχώρηση ή διάλυση. Διέκοψε την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και έβαλε τάξη στην οικονομία της χώρας και πλέον αποκαθιστά σταδιακά το σύνολο των αδικιών που προκάλεσαν τα μνημόνια. Η κυβέρνηση στηρίζεται στον ελληνικό λαό και όχι στα συμφέροντα της επιχειρηματικής, πολιτικής και οικονομικής ελίτ και αυτό πράγματι είναι αναχρονισμός αλλά είναι δύσκολο να εντοπίσει κάποιος πραγματικά τη δεκαετία που τελευταία φορά είχε πράγματι την εξουσία ο λαός. 

*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages