Ζωή Λιβανίου: «Τον άνθρωπο δεν μπορείς να τον περιορίσεις» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ζωή Λιβανίου: «Τον άνθρωπο δεν μπορείς να τον περιορίσεις»

Διεθνής ημέρα μετανάστευσης.
Είναι στη φύση του ανθρώπου να μετακινείται, να αναζητά κάτι καλύτερο, να επιδιώκει ασφάλεια για τα παιδιά του. Όσα τείχη και αν υψωθούν, όσα εμπόδια και αν υπάρχουν ή δημιουργούνται ο άνθρωπος που κινδυνεύει θα ρισκάρει στη θάλασσα, στη στεριά παντού. Ο πόλεμος, οι διωγμοί, η φτώχια, η έλλειψη ελευθερίας είναι μερικές από τις αιτίες που προκαλούν προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα.
Οι Έλληνες έχουμε ζήσει μεγάλες μεταναστευτικές περιόδους είτε ως αποτέλεσμα πολέμου είτε ως προσπάθεια αναζήτησης μιας καλύτερης τύχης. Οι Έλληνες μετανάστες σε όποιο τόπο και αν ζουν θυμούνται και αγαπούν την Ελλάδα. Στην καρδιά τους υπάρχει πάντα η επιθυμία επιστροφής στη μητέρα πατρίδα. Αντίστοιχα συναισθήματα βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που περνούν από την πατρίδα μας ή που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αυτή λόγω των κανονισμών της ΕΕ.
Οφείλουμε όλοι να συμπεριφερόμαστε σε αυτούς τους ανθρώπους όπως θα θέλαμε να συμπεριφερθούν σε εμάς ή στους δικούς μας ανθρώπους εάν είχαμε την ίδια τύχη ή τις ίδιες ανάγκες να μετακινηθούμε σε ξένους τόπους. Οφείλουμε όλοι να δείξουμε αλληλεγγύη και να αντιληφθούμε ότι για πολλούς από αυτούς η μόνη ρεαλιστική επιλογή ήταν να φύγουν από τα σπίτια τους και τις πατρίδες τους.
Οφείλουμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την αναθεώρηση των συμφωνιών του Δουβλίνου που υποχρεώνουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να παραμένουν ουσιαστικά στις πύλες εισόδου στην ΕΕ. Οφείλουμε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι τον άνθρωπο δεν μπορείς να τον περιορίσεις χωρίς να έχει διαπράξει εγκλήματα. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους εταίρους μας ότι η ελευθερία είναι το υπέρτατο αγαθό και θεμελιώδης αρχή για την Ευρώπη.
Οφείλουμε να είμαστε και να λειτουργούμε πρώτα και κύρια ως άνθρωποι σε συνανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά μας.

Λιβανίου Ζωή
Βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ
Μεσσαπίων 4, Χαλκίδα, 2221024886
Σέκερη 1, Αθήνα, 2103648205
fax 2103675617
email z.livaniou@parliament.gr


*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages