Σίμος Κεδίκογλου: «Επικίνδυνος ο διαχωρισμός της βίας σε καλή και κακή» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: «Επικίνδυνος ο διαχωρισμός της βίας σε καλή και κακή»

Επικίνδυνο χαρακτήρισε το διαχωρισμό της βίας σε καλή και κακή ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας, ότι δεν υπάρχει καλή μορφή βίας, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, τη δυσκολία που είχε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος να εκμαιεύσει από οποιοδήποτε στέλεχος του ΣΥΡΖΑ τη φράση,  ότι όλος ο δημοκρατικός κόσμος καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Open Beyond και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7.00» τόνισε, ότι δέχτηκε επίθεση ένας ραδιοτηλεοπτικός σταθμός και μία εφημερίδα που έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση, κάνοντας αναφορά  σε μία συγκεκριμένη φρασεολογία και επιχειρηματολογία που έχει υιοθετηθεί, όπως το «βοθροκάναλο» του κ. Πολάκη, τα «δύο μέτρα κάτω από το χώμα» σε δημοσιογράφο ή τα όσα έλεγε ο κ. Παππάς για τον ΣΚΑΪ.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε χαρακτηριστικά: «η πόλωση, ο διχασμός και η στοχοποίηση είναι τα πλέον επικίνδυνα μονοπάτια σε μια δημοκρατία. Το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι εδώ και πολλά χρόνια η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, που έχει εγχώρια τρομοκρατία. Σε όλες τις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης οι τρομοκρατικές ενέργειες έχουν σχέση με Τζιχαντιστές , με εισαγόμενη τρομοκρατία. Εδώ έχουμε εγχώρια τρομοκρατία που μάλιστα αναβαθμίζεται, εξελίσσεται, υπάρχει μία νέα γενιά τρομοκρατών, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί χάρη στην ανοχή που υπάρχει και στο ρόλο των κυβερνώντων. Με επιχειρηματολογία, όπως αυτή του κ. Τσίπρα που έχει πει «να τους τελειώνουμε» και ότι «οι μολότοφ δεν είναι αναγκαία κακές, αλλά εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν», οδηγηθήκαμε σε αυτά τα επικίνδυνα μονοπάτια».
Στη συνέχεια ερωτηθείς σχετικά με τις προσφυγές στο ΣτΕ για τις αλλαγές που ζητούν οι Σκοπιανοί σε ιστορία 2.500 ετών ο Σίμος Κεδίκογλου σχολίασε:
«Εκτός από το ότι αμφιβάλλω για αυτά που λέει η κυβέρνηση, ότι δηλ. έχει κατοχυρώσει την αρχαία ιστορία της Μακεδονίας, πιστεύω ότι δεν έχουν κάνει τίποτα,  ίσα-ίσα έχουν παραδώσει την υπόλοιπη ιστορία της Μακεδονίας. Δεν είναι μόνο ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, που ήδη προσπαθούν να τους καπηλευθούν, αλλά όχι μόνο ο Βασίλειος Βουλγαροκτόνος δεν θα λέγεται Βουλγαροκτόνος θα θεωρείται και Βούλγαρος;»


*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages