Κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας στο κατηχητικό της νέας ενορίας Αγίας Σοφίας Ξερόβρυσης στη Χαλκίδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας στο κατηχητικό της νέας ενορίας Αγίας Σοφίας Ξερόβρυσης στη Χαλκίδα

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 το Κατηχητικό της νεότερης Ενορίας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, αυτής του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας στην περιοχή Ξηρόβρυση Χαλκίδος, έκοψε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.

Ο δραστήριος Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Ιωάννης Κάββαλος, ευλόγησε την Βασιλόπιτα και εξήγησε στα μικρά παιδιά το νόημά της, ενώ εκείνα ανέλαβαν και έφτιαξαν πολύ όμορφες κατασκευές, με την φροντίδα της Κατηχήτριάς του κ. Χριστίνας Λαχανά.

Το δώρο για το παιδί που βρήκε το φλουρί της Πίτας ήταν ένα χρυσόψαρο σε γυάλα.

Αξίζει να σημειωθεί και μία ακόμη ωραία πρωτοβουλία του Εφημερίου π. Ιωάννου, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 το απόγευμα, κάλεσε στον Ιερό Ναό όλα τα ζευγάρια τα οποία παντρεύτηκαν ή βάπτισαν τα παιδιά τους στον Ιερό Ναό κατά το περασμένο έτος 2018, προσευχήθηκαν από κοινού μέ τον Μικρο Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας καί, αφού τους μίλησε για λίγο και είχαν εποικοδομητικό διάλογο, ευλόγησε Βασιλόπιτα για τις οικογένειές τους.


Στην Ενορία της Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης, με το ενδιαφέρον του π. Ιωάννου και την συνεργασία των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τελούνται κανονικά οι Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό και αναπτύσσονται και άλλες ποιμαντικές δραστηριότητες, ενώ και χάρη στον εξαιρετικά δραστήριο Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ξηρόβρυσης και το αεικίνητο Διοικητικό Συμβούλιό του, ο οποίος στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, πραγματοποιούνται και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, όλες υπό την σκέπη και την ευλογία της Αγίας Σοφίας.



*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages