Υπηρεσιακή επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών στο Δήμο Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Υπηρεσιακή επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών στο Δήμο Χαλκιδέων

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, κ. Χ. Παγώνη είχε σήμερα η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη στο Δημαρχείο της πόλης, στο πλαίσιο ενημερωτικών επαφών με αιρετούς, φορείς και δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αφορμή την εισαγωγή του νέου νομοσχεδίου για την ισότητα των φύλων τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Στην συνάντηση μετείχαν ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ακριώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κ. Κυριακού-Καλαμιώτη, Σ. Ανυφαντής, Ν. Σιόλιας (Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας), καθώς και ο κ. Κ. Παππάς (Μέλος της Νομαρχιακής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ), με τους οποίους η Υφυπουργός συζήτησε τόσο θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Χαλκίδας, καθώς και εκείνες τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που θα τεθούν σε ισχύ μετά την ψήφισή του και αφορούν την προώθηση της ισότητας στους Δήμους και τις Περιφέρειες που θα κληθούν να εφαρμόσουν οι αιρετοί εκπρόσωποι από τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Παράλληλα έγινε αναφορά στα Σύμφωνα Συνεργασίας του Υπουργείου με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, καθώς και στις υπόλοιπες ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο για την ισότητα και αφορούν ζητήματα ιθαγένειας και αλλαγές στη μεταρρύθμιση «Κλεισθένη».
Η Υφυπουργός, τόνισε την τομή που γίνεται με τη μετατροπή των δομών για την ισότητα και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας σε προνοιακά ιδρύματα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αναζήτηση και άλλων πηγών, καθώς και την στόχευση να διατηρηθεί το ανθρώπινο δυναμικό τους ώστε να αξιοποιηθεί η πολύτιμη εργασιακή και επιστημονική εμπειρία του.
Στην συνέχεια η Υφυπουργός συνοδευόμενη από τους κκ. Γ. Ακριώτη, Κ. Κυριακού-Καλαμιώτη, Σ. Ανυφαντή, Ν. Σιόλια, Κ. Παππά και Θ. Ακριώτου επισκέφτηκαν το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βασιλικού, όπου πραγματοποιήθηκε μια εκτενής συζήτηση με ευρεία συμμετοχή τόσο του προσωπικού του Κέντρου, όσο και εργαζομένων σε κοινωνικές δομές και προγράμματα, καθώς και τους επίσης αιρετούς κ. Γ. Γιόγιο (Αντιδήμαρχο) και κ. Ε. Μιτζιφίρη (Δημοτική Σύμβουλο).
 Η Υφυπουργός ενημερώθηκε για το έργο του Κέντρου, προβλήματα και προτάσεις των εργαζομένων ώστε να βελτιωθεί το έργο τους, καθώς και για το ευρύτερο κοινωνικό και προνοιακό πλέγμα υπηρεσιών και δικτυώσεων που παρέχει ο Δήμος σε γυναίκες- θύματα έμφυλης βίας, εργασιακού, κοινωνικού ή οικονομικού αποκλεισμού, μετανάστριες ή προσφύγισσες.
Σε κάθε περίπτωση η Υφυπουργός δήλωσε τη διάθεσή της να λάβει υπ όψη παρατηρήσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ισότητα των φύλων και να καλυτερεύσουν το έργο των εργαζομένων και επομένως τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τις δομές στήριξης των γυναικών.


*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages