Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρευρέθη σήμερα ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, όπου πραγματοποιήθηκε απολογισμός αναφορικά με τη χρήση της υπηρεσίας ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης επί θεμάτων Ψυχικής Υγείας για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.
Η γραμμή, που είναι ενεργή από το 2017, είναι στελεχωμένη με εννέα άτομα που εξυπηρετούν σε 24ωρη βάση. Στα δύο χρόνια λειτουργίας έχουν απαντηθεί 1652 κλήσεις.
Ο κ. Βαρδαρός χαρακτήρισε καινοτομία τη συγκεκριμένη παρέμβαση, εξήρε τη συνεισφορά του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, και στάθηκε στην καλή γνώση του χώρου της Υγείας από την Υπουργό, κα Όλγα Γεροβασίλη και την Υφυπουργό, κα Κατερίνα Παπακώστα.
Ο Αν. Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στη λειτουργία της Υπηρεσίας ως σημείο σύγκλισης των υπηρεσιών του Υπ. Υγείας και του Υπ. Προστασίας του Πολίτη και σημείωσε ότι πρόκειται για μία καλή πρακτική, αντίστοιχη με υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας που παρέχονται από το Υπ. Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Παρεμβάσεις ιδιαίτερα σημαντικές λόγω επέλασης της κρίσης, αλλά και των επιπτώσεών της που υπήρξαν ορατές σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων. Σύμφωνα με τον κ. Βαρδαρό, ακόμη και όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής οικονομικής ανταμοιβής στους εργαζόμενους, προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., είναι σημαντικό να τους παρέχεται φροντίδα και υποστήριξη με τέτοιου τύπου υπηρεσίες.


*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages