Μικρές αναφορές για έναν μεγάλο Συνθέτη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μικρές αναφορές για έναν μεγάλο Συνθέτη

Η κ. Βάνα Παπαϊωάννου - Νικ Καφαντάρης
Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας, με την επιμέλεια της μουσικού, μουσικοπαιδαγωγού και συγγραφέως, Βάνας Παπαϊωάννου, πραγματοποίησε συναυλία κλασικής μουσικής αφιερωμένη στον μεγάλο Χαλκιδέο βιολιστή και συνθέτη, Νίκο Σκαλκώτα, το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 7:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής Πεζικού.

Η συναυλία διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού στη Χαλκίδα, του Έτους Σκαλκώτα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από τον θάνατό του.

Στη συναυλία συμπράττουν η Βάνα Παπαϊωάννου στο πιάνο, οι Cantus Firmus duo per cello και basso και ο μελετητής του Σκαλκωτικού έργου, μουσικολόγος Κωστής Δεμερτζής.

Έγινε παρουσίαση μέρους της ψηφιακά εκτυπωμένης έκθεσης «Τροχιές», για τη ζωή και το έργο του συνθέτη, που θα πραγματοποιήσει προσεχώς, το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας, για σχολεία και ενήλικο κοινό, ώστε να επανασυστήσουν τον Νίκο Σκαλκώτα και τη σημασία του έργου του, κυρίως στους νέους ανθρώπους.

Στην εκδήλωση εκτός των άλλων πολλών που την παρακολούθησαν διακρίναμε και τον, με μεγάλες καλλιτεχνικές ευαισθησίες  και υποψήφιο με τον συνδυασμό «Λύση Τώρα» του Βασίλη Καθαροσπόρη κ. Νίκο Καφαντάρη .







*************************************************************************










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages