Νέος πρόεδρος και διευθυντής στο Βησσαριώνειο εκκλησιαστικό γηροκομείο Ιστιαίας της Ιεράς Μητροπόλεως ΧαλκΙδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Νέος πρόεδρος και διευθυντής στο Βησσαριώνειο εκκλησιαστικό γηροκομείο Ιστιαίας της Ιεράς Μητροπόλεως ΧαλκΙδος

Κατόπιν της από 18ης Μαΐου 2019 οικειοθελούς και διά λόγους υγείας παραιτήσεως εκ της θέσεώς του, του έως τώρα και επί 42 χρόνια θεοφιλώς και εθελοντικώς υπηρετήσαντος, ως Προέδρου και Διευθυντού του Βησσαριωνείου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ιστιαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου Καπνίση, Διδασκάλου του Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος διόρισε, ως νέον Διευθυντήν, τον Αιδεσιμολογιώτατον Πρωτοπρεσβύτερον π. Ιωάννην Θάνο, Εφημέριον του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας, σύμφωνα και με  την επιθυμία του παραιτηθέντος  π. Ιγνατίου.

Ο π. Ιωάννης Θάνος, ο οποίος και ανέλαβε ήδη, από την παρελθούσα Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 τα καθήκοντά του, γεννήθηκε στην Αβγαριά Ιστιαίας Ευβοίας από ευσεβείς γονείς, τον μακαριστό Ιερέα Δημήτριο Θάνο και την Πρεσβυτέρα Αικατερίνη. Περάτωσε της εγκύκλιες σπουδές του και εισήλθε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών.

Ενυμφεύθη την κ. Ελένη Φεγγερού στις 11 Σεπτεμβρίου 1988

Χειροτονήθηκε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) Διάκονος στις 6 Δεκεμβρίου 1988 και Πρεσβύτερος στις 16 Απριλίου 1989, οπότε και εκλήθη να διακονήσει την Ενορία Αγίου Δημητρίου Ροβιών και από τις 31 Δεκεμβρίου 1997 μετετέθη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο Β΄ (Τριανταφύλλου) έλαβε τα οφφίκια του Οικονόμου και του Πρωτοπρεσβυτέρου στις 17 Ιανουαρίου 2007 και 17 Οκτωβρίου 2009 αντιστοίχως.

Ο π. Ιωάννης είναι πατήρ τριών τέκνων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συνεχάρη εγκαρδίως και πατρικώς τον π. Ιωάννην και του ευχήθηκε να επιτελεί με φόβο Θεού, θυσιαστικό πνεύμα και ευθύνη το νέο του διακόνημα στο Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.


*************************************************************************








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages