Ο Μητροπολίτης ΧαλκΙδος στην γενέτειρά του το Σάββατο των Ψυχών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης ΧαλκΙδος στην γενέτειρά του το Σάββατο των Ψυχών

Το Σάββατο των Ψυχών 15 Ιουνίου 2019 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσότομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  της γενετείρας του Βασιλικού Χαλκίδος.

Εκεί, προσέφερε την Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος, εκτός των συνοδών του, και του Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη, κήρυξε τον θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ενώ τέλεσε και τα μνημόσυνα των απ’ αιώνος κεκοιμημένων αδελφών μας, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου και κ. Αλέξανδρος Βουρής.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος, με τους συνοδούς του Κληρικούς, μετέβη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαρύνθου, όπου τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της Κηδείας της αείμνηστης μητέρας του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Οικον. Ιωάννου Μπαραμπούτη, Ειρήνης.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Γραμματικός





*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages