Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση για την Παιδεία - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση για την Παιδεία

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χτες 19/06 η ανοιχτή εκδήλωση για την Παιδεία στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας που διοργανώθηκε από τον υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας Γ. Ακριώτη και τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας με καλεσμένο συνομιλητή τον Θέμη Κοτσιφάκη, επίσης υποψήφιο στη Β’ Αθήνας. Ο κ. Ακριώτης καθώς και ο Κοτσιφάκης πρ. Πρόεδρος της ΟΛΜΕ αναφέρθηκαν εκτενώς στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης την περίοδο 2015- 19 στο τομέα της Εκπαίδευσης τόσο σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις στην αρχιτεκτονική του εκπαιδευτικού μας συστήματος όσο και στα εργασιακά των εκπαιδευτικών.
Με την κοινή παραδοχή ότι ακόμη και μέσα στη μέγγενη των μνημονίων έγιναν πολύ σημαντικά και ουσιαστικά βήματα προς όφελος των μαθητών και των εργαζόμενων εκπαιδευτικών – προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, εκδημοκρατισμός διαδικασιών, μέριμνα για τα ειδικά σχολεία, αναβάθμιση ΕΠΑΛ, μέτρα για τους αναπληρωτές , συνέργεια ΕΚΠΑ με Ψαχνά κ.α. –  απαντήθηκε το κύριο  ερώτημα της εκδήλωσης. Δηλαδή αν θα κατοχυρώσουμε και θα διευρύνουμε αυτές τις κατακτήσεις ή θα επιστρέψουμε στο παρελθόν, στις νεοφιλεύθερες πολιτικές, στο 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις και στο κόψιμο των δαπανών ακόμα και στον χώρο της εκπαίδευσης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  και χαιρέτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Εύβοια κ.κ. Β. Αποστόλου, Τ. Πρατσόλης, Γ. Σίμωση, Μ. Χατζηγιαννάκης και πλήθος εκπαιδευτικών που στο δεύτερο μέρος συμμετείχαν σε ανοιχτό διάλογο με τους ομιλητές.






*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages