Χειροτονία ενός νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χειροτονία ενός νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ψαχνών, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και εξ Αθηνών, με προεξάρχοντα τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη.
       
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Δημητρίου Κορόζη εκ Ψαχνών, αποφοίτου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, ιδιωτικού υπαλλήλου, εγγάμου και πατρός ενός τέκνου, ο οποίος προορίζεται να υπηρετήσει ως Εφημέριος της Ενορίας Μίστρου Διρφύων.
   

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, του είπε πως είναι ευλογημένη συγκυρία η ημέρα της χειροτονίας του να συμπίπτει με την εορτή της συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, για να του θυμίζει πάντοτε το φοβερό έργο της Ιεροσύνης, που παρόλα αυτά, ανετέθη από τον Θεό στους ανθρώπους και όχι στους αγγέλους, οι οποίο σε κάθε ιερό Μυστήριο της Εκκλησίας δεν ιερουργούν, αλλά παρίστανται με φόβο.  Τον κάλεσε να προσεγγίζει, ως ιερουργός, τον Θεό με την αγάπη και την ταπείνωση και να καλλιεργεί τον εαυτό του επιμελώς, όπως μέχρι τώρα έκανε, για να τον σκεπάζει πάντοτε η χάρη του Θεού, ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει τον νέο Διάκονο για την θαρραλέα και αξιοπρεπή επιλογή του να υπηρετήσει αμισθί, ως κληρικός και ταυτόχρονα να εργάζεται, όπως μέχρι τώρα έπραττε, αφού για δύο χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας διορισμός Ιερέως από την Πολιτεία.
   
   
Ο πνευματικός πατήρ του νέου Διακόνου, Πρωτοπρεσβ. π. Σπυρίδων Αγγελόπουλος ανέγνωσε την Κανονική Συμμαρτυρία, ενώ το πλήθος του Λαού του Θεού, το οποίο από νωρίς το πρωί είχε κατακλείσει τον  Ι. Ναό,  αναφώνησε το «Άξιος», συμμετέχοντας ενεργά στο ιερό Μυστήριο της Χειροτονίας.
     
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε και στο μνημόσυνο κεκοιμημένου ενορίτη.

(Φωτογραφίες: Νικόλαος Καλογιάννης, Λάμπρος Πνευματικός)















*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages