Πιέζει για λύσεις ο Σίμος Κεδίκογλου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πιέζει για λύσεις ο Σίμος Κεδίκογλου

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Live Fm.
Στενά παρακολουθεί τα ζητήματα που αφορούν στην πορεία των έργων του νέου Νοσοκομείου και της παράκαμψης Χαλκίδας ο Σίμος Κεδίκογλου ασκώντας πιέσεις προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προέκυψαν, έχοντας ήδη έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους Υπουργούς.
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Live Fm 89,6» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουτσελίνη, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα θετικά αποτελέσματα, που αναμένεται να έχουν οι παρεμβάσεις, οι οποίες γίνονται από κοινού με τους τοπικούς φορείς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους θα πρέπει να έχουμε μπει επιτέλους στο νέο Νοσοκομείο». Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη νέα εξέλιξη και τις ενστάσεις της προϊσταμένης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Χαλκίδας  για  τα συνοδά έργα ενημέρωσε, ότι επικοινώνησε εκ νέου με την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη, η οποία απάντησε, ότι η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον Αύγουστο βάσει της οποίας αίρονται τα εμπόδια που είχε προκαλέσει η προκάτοχός της επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να εκτελεστεί, οπότε και δεν κατανοεί ουσιαστικά, γιατί προέκυψε εκ νέου εμπλοκή, όπως και για το θέμα του αγωγού ύδρευσης.
Επίσης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της πρόσληψης προσωπικού, υπογραμμίζοντας ότι στο υφιστάμενο Νοσοκομείο, όπου σήμερα τα κενά των οργανικών θέσεων ανέρχονται σε ποσοστό 40%, άμεσα μπορεί να δρομολογηθεί η διαδικασία πρόσληψης επιπλέον ιατρικού προσωπικού και ταυτόχρονα ασκούνται πιέσεις για  το οργανόγραμμα του νέου νοσοκομείου για τις επιπλέον θέσεις που θα πρέπει να προκηρυχθούν .
Στη συνέχεια, ερωτηθείς για την παράκαμψη Χαλκίδας ο βουλευτής επεσήμανε, ότι έθεσε το ζήτημα στον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, υπενθυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού και  εφόσον εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και γίνει επικαιροποίηση των μελετών θα πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Σίμου κεδίκογλου να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να στηριχθούν οι παραγωγοί του Νομού, αναφέρθηκε στο αίτημα για την αποζημίωση των κερασοπαραγωγών Εύβοιας. Όπως είπε εξαιτίας του ότι το πρόβλημα της ακαρπίας δεν θεωρείται φυσική καταστροφή και δεν προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ αποζημίωση, βρίσκονται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ούτως ώστε  να δοθούν ενισχύσεις μέσω του προγράμματος De minimis.
Με την ευκαιρία, επίσης, της επίσκεψής του στο οινοποιείο Αβαντίς ξεναγήθηκε  στους χώρους παραγωγής, στην κάβα παλαίωσης και στον χώρο εμφιάλωσης, που προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες, όπως συμβαίνει και σε άλλα οινοποιεία της περιοχής. Στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη στήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και προκειμένου να αναδειχθεί ως «ζώνη οίνου» η ευρύτερη περιοχή, ο βουλευτής πρότεινε τη συνεργασία με το Επιμελητήριο για την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας ενός διαδραστικού Μουσείου Οίνου στην περιοχή του Βασιλικού.
Τέλος, σχετικά με το ευαίσθητο θέμα της περιπέτειας, που ζει η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ του μικρού που δίνει μάχη για να αναπνεύσει, τόνισε το πόσο συγκλονιστική είναι η ανταπόκριση του κόσμου, που βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας στην προσπάθεια να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για τη θεραπεία, γεγονός που αποδεικνύει, όπως είπε την ποιότητα της κοινωνίας μας. Ενημέρωσε, επίσης, ότι ήδη ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Novartis Ελλάδας κ. Ρομπόπουλος στον οποίο έστειλε σχετική επιστολή, προώθησε το αίτημα για έκπτωση στην τιμή του φαρμάκου προς τη Novartis Αμερικής με θετική εισήγηση, ενώ, παράλληλα, γίνονται ενέργειες και μέσω γνωστών μελών του Κογκρέσου Αμερικής και ευελπιστούνε τις επόμενες ημέρες να έχει αίσια έκβαση το ζήτημα.
*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages