Εορτασμός των επισκόπων Ωρεών Θεοφίλου και Φιλήτου στην ενορία Ωρεών Ιστιαίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εορτασμός των επισκόπων Ωρεών Θεοφίλου και Φιλήτου στην ενορία Ωρεών Ιστιαίας

Με ιερό ενθουσιασμό η ιστορική Ενορία των Ωρεών  της Β. Ευβοίας,  την Τριτη 15 Οκτωβρίου 2019, εόρτασε την κατ' έτος ιερά πανηγυρη των  Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων και Επισκόπων της, Φιλητού και Θεοφίλου, οι οποίοι συμμετείχαν και υπέγραψαν τους Όρους της Τετάρτης και Εβδόμης εκ των Οικουμενικών Συνόδων της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Από νωρίς,  ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ωρεών γέμισε από ευλαβείς πιστούς αλλά και νέους ανθρώπους προερχομένους από τις τάξεις του Δημοτικού και Γυμνασίου Ωρεών με επικεφαλής τους διευθυντές και εκλεκτούς καθηγητές τους.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στη Θεία Λειτουργία αφού κοινώνησαν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, από τον εφημέριο της Ενορίας Οικον. Κωνσταντίνο Χρήστου και τον συλλειτουργό του Οικον. Ιωάννη Σούρα, Εφημέριο Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Γαλατσώνας και υπευθύνου του τομέα Νεότητας Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιστιαίας, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο τι είναι ο βαθμός ιερωσύνης του επισκόπου,  ενώ τόνισε την όμορφη και εκ Θεού συγκυρία του εορτασμού των Αγίων Επισκόπων Ωρεών με τη χειροτονία του νέου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου στον Ιερό  Καθεδρικό Ναό των Αθηνών κάτι που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους συμπροσευχομένους δίνοντας το ιερό σύμψηφο τους, λέγοντας το  “Άξιος” για τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο της Εκκλησίας.
 Ακολούθησε η λιτανεία της Ιεράς εικόνας των Αγίων, η οποία έχει φιλοτεχνηθεί με πρωτοβουλία του Γυμνασιάρχη κ. Δημόπουλου Αργύρη, πέριξ του Ιερού Ναού ενώ δόθηκαν αναμνηστικές ευλογίες σε όλους, που είχαν καταλλήλως προετοιμαστεί με πρωτοβουλία του Ιερέως της Ενορίας π. Κωνσταντίνου Χρήστου και του περί αυτόν Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages