37 πανεπιστημιακά τμήματα “καταργούνται” - Sourta-Ferta

Post Top Ad

37 πανεπιστημιακά τμήματα “καταργούνται”

Τη Δευτέρα, 11.11.2019, οι π. Βουλευτές Σύριζα Γ. Ακριώτης και Τ. Πρατσόλης πραγματοποίησαν σειρά επαφών στο Πανεπιστήμιο και στο Δήμο Ψαχνών και συναντήθηκαν με τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία 37 πανεπιστημιακών τμημάτων, τα οποία ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσουν από το 2020.

Στη συνάντησή τους με καθηγητές του Ιδρύματος, με το Δήμαρχο Ψαχνών, καθώς και με κατοίκους της περιοχής εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιχειρούμενη κατάργηση των νέων σχολών και τμημάτων. Ακόμα μια μεθόδευση της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο τη μείωση των σπουδαστών στα πανεπιστήμια και την παράλληλη αύξηση της πελατείας στα κολέγια και στα κέντρα ελευθέρων σπουδών. Η κυβέρνηση ακολουθεί με συνέπεια το σχέδιο της για την ολοκληρωτική υποβάθμιση του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου των Α.Ε.Ι., με την αιφνιδιαστική κατάργηση σχολών και με αποφάσεις που λαμβάνονται μονομερώς και με αυταρχικότητα, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι π. Βουλευτές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να διεκδικήσουν δυναμικά τη μη κατάργηση των δύο τμημάτων στο ΕΚΠΑ, τόσο μέσω της πραγματοποίησης επαφών με τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, όσο και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στηριζόμενοι στην ενεργό συμμετοχή των ενδιαφερομένων πολιτών, καθηγητών και φοιτητών και ενωμένοι σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στην αυταρχικότητα και στη διαρκή και συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages