Μ. Χατζηγιαννάκης: Η υπ. Παιδείας ονομάζει αναβάθμιση το κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων στην Εύβοια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μ. Χατζηγιαννάκης: Η υπ. Παιδείας ονομάζει αναβάθμιση το κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων στην Εύβοια

Καλεσμένος στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ24 βρέθηκε χθες το βράδυ ο βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Ο λαϊκισμός της κυβέρνησης είναι συνεχής. Όλα γίνονται για το θεαθήναι, με όρους επικοινωνίας. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται για τη μόρφωση των νέων παιδιών και ότι θεωρεί ταξική τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 -που θωρακίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων- επειδή δήθεν τα παιδιά που δεν περνούν στις πανελλήνιες εξετάσεις δεν μπορούν να σπουδάσουν.

Εάν πράγματι η Νέα Δημοκρατία νοιάζεται για τα παιδιά αυτά, τότε γιατί η υπουργός Παιδείας προχωρά στην αναστολή της λειτουργίας τόσων πανεπιστημιακών τμημάτων;

Μόνο στην Εύβοια η κυβέρνηση αναστέλλει τη λειτουργία δύο τμημάτων. Συνολικά στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Φωκίδα, αναστέλλεται η λειτουργία έξι τμημάτων. Αν η κ. Κεραμέως θεωρεί ότι με την κίνηση αυτή αναβαθμίζει τη δημόσια παιδεία πλανάται πλάνη οικτρά. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών μας για τις σπουδές τους σε αξιοπρεπή τμήματα. Πρόκειται για σχολές απολύτως χρήσιμες, για αυτό και έχει ξεσηκωθεί όλη η τοπική κοινωνία, χωρίς οι δήμαρχοι των περιοχών αυτών να είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας είναι υποκριτική και αυτή η υποκρισία φαίνεται και από την προσπάθειά της να αναβαθμίσει τα ιδιωτικά κολλέγια, μέσα από την κερκόπορτα της εξίσωσης των πτυχίων τους με τα αντίστοιχα των Πανεπιστημίων.

Είναι για μία πλήρως αντισυνταγματική κίνηση, που δεν πρόκειται να καταφέρει να σταθεί ενώπιον του ΣτΕ.


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages