Ας αναρωτηθούμε, γιατί γίνονται τα κομματικά συνέδρια; - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ας αναρωτηθούμε, γιατί γίνονται τα κομματικά συνέδρια;

Για επικαιροποίηση προγραμματικών θέσεων, αποσαφήνιση ιδεολογικού στίγματος, οργανωτική δομή με νέα πρόσωπα, χάραξη πορείας ενδεχομένως και αυτοκριτική, θα ήταν κάποιες γρήγορες απαντήσεις.
Αφού βέβαια προηγηθεί διάλογος με την κοινωνία. Ας σκεφτούμε τώρα τι από τα προηγούμενα εμπεριέχει το επικείμενο «συνέδριο» του ΠΑΣΟΚ: μάλλον κανένα. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε σε μισή μέρα και τους συνέδρους διορισμένους. Θα έπρεπε πιο σωστά να ονομάσουμε αλλιώς αυτή τη σύναξη για να μην χάνουν και το νόημά τους οι λέξεις.
Λογικό και το περιορισμένο ενδιαφέρον αφού αντιμετωπίζεται διεκπεραιωτικά, «έπρεπε να γίνει», με στόχευση εντός των τοιχών κι όχι με στόχευση την κοινωνία, όπως κάθε συνέδριο οφείλει να έχει.
Πιστέψτε με, δε μιλώ εκ μέρους εσωτερικών γραμμών, μιλώ μόνο εκ μέρους των ανθρώπων που πέρασαν ή παρέμειναν στο ΠΑΣΟΚ παρά τις συνεχείς ματαιώσεις τα προηγούμενα χρόνια. Και θλίβονται για τον πρόσθετο λόγο ότι το ΠΑΣΟΚ πρωτοπόρησε και δίδαξε εσωκομματικες διαδικασίες και δημοκρατία ακούγοντας πάντα τον παλμό της κοινωνίας και τελικά της μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφίας που υπάρχει εκεί έξω.

Ας μην υποτιμούμε τις διαδικασίες εντός όλων των κομμάτων γιατί αυτές αντανακλούν και επηρεάζουν την ποιότητα της ίδιας της δημοκρατίας μας
.
Συμεών Κεδίκογλου.


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages