Συνάντηση του Σίμου Κεδίκογλου με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση του Σίμου Κεδίκογλου με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή

Διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι δεν θα μεταφερθούν πρόσφυγες σε περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος

Τη διαβεβαίωση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και ειδικού  συντονιστή για τη μετακίνηση και τη μετεγκατάσταση προσφύγων κ. Στεφανή Αλκιβιάδη, ότι δεν θα μεταφερθούν πρόσφυγες σε περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος έλαβε ο Σίμος Κεδίκογλου κατά τη συνάντησή τους , σήμερα , στο Πεντάγωνο.

Ο βουλευτής τόνισε, ότι οι Ευβοιώτες έχουν υποδεχθεί υποδειγματικά τους πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή, καθώς και στους προορισμούς. Όπως εξήγησε δεν θα πρέπει να θίγεται η τοπική οικονομία και να υποβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν, που θα συνέβαινε σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες είχαν  αυξημένη κίνηση  τον τελευταίο χρόνο με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ερέτριας.

Παράλληλα, ο βουλευτής ζήτησε τη συνδρομή και του Υπουργού για την ενίσχυση των υποδομών υγείας, παιδείας και ασφαλείας στις περιοχές που θα μεταφερθούν και θα εγκατασταθούν μετανάστες και πρόσφυγες. Ταυτοχρονα, σημείωσε πως στις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στις δομές υποδοχής (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φύλακες κ.α) θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στην απασχόληση ατόμων από τις τοπικές κοινωνίες.

Η πρόταση του Σίμου Κεδίκογλου αντιμετωπίστηκε θετικά από τον Υπουργό, ο οποίος  δεσμεύτηκε να είναι  σε διαρκή επικοινωνία.


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages