Ο Μητροπολίτης ΧαλκΙδος στην ενορία Αγ. Νικολάου Ψαχνών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης ΧαλκΙδος στην ενορία Αγ. Νικολάου Ψαχνών

Στην Ενορία Αγίου Νικολάου, του πολιούχου της πόλεως των Ψαχνών, έδρας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατά την εορτή του Αγίου Αμβροσίου Επίσκόπου Μεδιολάνων το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης-Προϊστάμενος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος και Υπεύθυνος του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας, ενώ εκεί τον υποδέχθηκαν θερμά ο Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Νικολάου Ψαχνών Πρωτ. Νικόλαος Δανέλης-Αρχ. Επίτροπος Μεσσαπίων και πλήθος πιστών, που προσήλθαν στον Ιερό Ναό, οι οποίοι ιδιαιτέρως χάρηκαν την παρουσία του Ποιμενάρχου τους στην Ενορία τους.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναλύοντας την διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή (κατά Λουκάν 13, 19-29), ενώ πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος με τους περί αυτόν Κληρικούς τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως κεκοιμημένων ενοριτών, των οποίων οι συγγενείς, κατά την εκκλησιαστική παράδοση, είχαν παραθέσει κόλλυβα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ






*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages