Έναρξη της σχολής υποψηφίων κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως ΧαλκΙδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Έναρξη της σχολής υποψηφίων κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως ΧαλκΙδος

Το απόγευμα της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκαν οι Αρχιμανδρίτες Ιωάννης Καραμούζης - Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Αιμιλιανός Χρήστου - Προϊσταμένος του Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου και τέλεσαν τον Αγιασμό έναρξης των φετινών μαθημάτων της Ειδικής Σχολής Υποψηφίων Κατηχητών της Ι. Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά, ο Υπεύθυνος της Σχολής, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης πραγματοποίησε εισαγωγική προσφώνηση και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανέπτυξε το θέμα «Ο Κατηχητής ως παιδαγωγός» στην πρώτη, για φέτος, εισήγηση της Σχολής. Εστίασε στο γεγονός, ότι πρέπει ο κατηχητής να λειτουργεί σύμφωνα, πάντα, με τα παιδιά και τους ανθρώπους, με τους οποίους έχει να κάνει, δηλαδή παιδαγωγικά. Τόνισε, επίσης, πως πρέπει οι κατηχητές να έχουν άριστη επικοινωνία τόσο με τους Ιερείς των Ενοριών τους, όσο και με τον Επίσκοπο. Ο ρόλος του κατηχητή, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, είναι πολύ σοβαρός και σημαντικός. Πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να τον διακονεί. Όμως ο Σεβασμιώτατος δεν έκρυψε, για μια ακόμα φορά, την μεγάλη του επιθυμία να μαθαίνουν τα παιδιά να ψάλλουν και να ετοιμάζουν τα δώρα της Θείας Λειτουργίας. Θα είναι κοντά τους, είπε, κάθε φορά που θα θέλουν να κάνουν κάποια Θεία Λειτουργία, παίρνοντας μεγάλη χαρά.

Επιπλέον, συνεχάρη τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου και τους συνεργάτες του, οι οποίοι με την αρχοντική και ανιδιοτελή διακονία τους φιλοξενούν, και φέτος, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού τη Σχολή Κατηχητών.

Η επόμενη ομιλίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 με θέμα «Γνωριμία με την Ενορία και τη Μητρόπολη στα πλαίσια της Κατήχησης», το οποίο θα αναπτύξει ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages