Η ΕΑΚ καταγγέλλει μαζικές απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η ΕΑΚ καταγγέλλει μαζικές απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς

Ο τραπεζικός κλάδος μπροστά στο νέο εργασιακό μεσαίωνα.
Η ΕΑΚ καταγγέλλει τις μαζικές και ξεκάθαρα τιμωρητικές απολύσεις 24 εργαζομένων, που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, καταπατώντας χωρίς καμιά αιδώ την ίδια της την υπογραφή, που έβαλε στη Συμφωνία με την ΟΤΟΕ και τα Σωματεία. Πρόκειται για 24 εργαζόμενους από τους 200 περίπου, που άντεξαν στους συνεχείς εκφοβισμούς - εκβιασμούς και δεν δέχτηκαν να μετακινηθούν «εθελοντικά» από τη μονάδα RBU (διαχείριση «κόκκινων» δανείων) στη νέα εταιρεία Ιntrum Ηellas, που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να εκχωρήσει σε τρίτη εταιρεία τα δάνεια.
Η Τράπεζα, παρά την ξεκάθαρη συμφωνία με την ΟΤΟΕ κινείται εκδικητικά, αφού έχοντας χορηγήσει εδώ και 3 μήνες αναγκαστική άδεια σε όσους δεν δέχτηκαν να μετακινηθούν εθελοντικά στη νέα εταιρεία, συνεχώς εκβιάζει εργαζόμενους για να αποδεχθούν τη μετακίνησή τους σε καταστήματα του δικτύου –στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους με ό,τι συνεπάγεται αυτό- ή σε θυγατρική της τράπεζας στην Αττική (εισπρακτική) ή αποχώρηση από την τράπεζα μέσω ειδικού προγράμματος εθελουσίας εξόδου.
Η Διοίκηση της τράπεζας, έχοντας στο πλευρό της την Κυβέρνηση ΝΔ και τον ΣΕΒ, θεωρεί ότι μπορεί με «τσαμπουκά» να αποσύρει την υπογραφή της από την πρόσφατη Συμφωνία ΟΤΟΕ – Πειραιώς, η οποία προβλέπει ξεκάθαρα ότι «οι εργαζόμενοι που θα δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να ενταχθούν στη νέα εταιρεία θα παραμείνουν στην Τράπεζα Πειραιώς και θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών της στο πλαίσιο όσων ορίζονται στον Οργανισμό Προσωπικού».
Είναι φανερό ότι η Τράπεζα Πειραιώς με τις ευλογίες Κυβέρνησης – ΣΕΒ, είναι αυτή που ανοίγει την κερκόπορτα των απολύσεων στον τραπεζικό κλάδο. Είναι οι πρώτες απολύσεις στον κλάδο μετά τις μεγάλες απεργίες των τραπεζοϋπαλλήλων στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 και είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η απόφαση της Πειραιώς θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη και για τις υπόλοιπες τράπεζες, που συνεχώς μειώνουν καταστήματα και προσωπικό.
Υπενθυμίζουμε, ότι την ίδια στιγμή σημειώνονται μαζικές απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζόμενων από την Εθνική Τράπεζα. Εργαζόμενων, που επί χρόνια ή δεκαετίες απασχολούνταν με τη δουλεμπορική μορφή του δανεισμού.
Κυβέρνηση και Τραπεζίτες, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια έριξαν στις πλάτες του ελληνικού λαού το κόστος των συνεχών ανακεφαλαιοποιήσεων εν μέσω κρίσης, μείωσαν μισθούς και πετσόκοψαν δικαιώματα, βαφτίζουν τώρα «εξυγίανση» του τραπεζικού κλάδου τις μαζικές και εκβιαστικές απολύσεις.
Στεκόμαστε στο πλευρό των 24 απολυμένων και στηρίζουμε τον αγώνα και των τραπεζοϋπαλληλικών Σωματείων, ώστε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις και να τηρηθεί στο ακέραιο η Συμφωνία ΟΤΟΕ – Πειραιώς, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας με πλήρη δικαιώματα όσων δεν αποδέχθηκαν τη μεταφορά τους στην Intrum.
H EAK συμμετέχει μαζικά και στηρίζει, με όλες της τις δυνάμεις, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages