Μήνυμα για την 25η Μαρτίου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
Ένα χρόνο πριν την συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 που οδήγησε στην δημιουργία του νεοελληνικού κράτους, η 25η Μαρτίου μας επιτρέπει να στοχαστούμε κριτικά, να τιμήσουμε τη διαρκή επιθυμία του ανθρώπου για Ελευθερία και Δικαιοσύνη, να αναλογιστούμε την επαναστατική δύναμη του ιστορικά απρόβλεπτου που αλλάζει ισορροπίες οι οποίες μέχρι χτες φάνταζαν αδιατάρακτες.
Αυτό που κατόρθωσαν οι προγονοί μας τότε, από πολλούς συγχρόνους τους, θεωρήθηκε μάταιο και αδύνατο να εκπληρωθεί. Πολλοί από την Ευρώπη της Ιερής Συμμαχίας προσπάθησαν να το καταπνίξουν.
Ωστόσο η επιμονή και οι αγώνες, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, πέτυχαν το ακατόρθωτο.

Ωστόσο η ιστορία δεν αντιγράφεται αλλά γράφεται πάντα σε παρόντα χρόνο.
Ο πατριωτισμός δεν αποδεικνύεται με την έπαρση σημαιών και την εκφώνηση μεγαλόστομων, πατριωτικών λόγων, κενών περιεχομένου.
Ο πατριωτισμός σήμερα, σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει η πατρίδα μας αλλά και η ανθρωπότητα, είναι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μηχανήματα και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.
Πατριωτισμός είναι η ενίσχυση της οικονομίας με ένα εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων που θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που βρίσκεται προ των πυλών, και θα προστατεύσει όλους αλλά κυρίως  τις ευάλωτες ομάδες και τους αδύνατους.
Πατριωτισμός είναι να μην βλέπει κανείς την κρίση ως ευκαιρία να κερδοσκοπήσει αλλά να σταθεί αλληλέγγυος.
Πατριωτισμός είναι το κράτος να μην επιτρέπει κάποιοι να κερδοσκοπούν εις βάρος άλλων.

Αυτός είναι ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας και επιβάλλεται να τον δώσουμε με όλες μας  τις δυνάμεις .
Εμείς μπορεί να μένουμε σπίτι, προστατεύοντας το κοινωνικό σύνολο από την διασπορά του ιού αλλά δηλώνουμε παρούσες και παρόντες στους αγώνες που θα ‘ρθουν  και τώρα και πάντα.
Για μια κοινωνία και μια πατρίδα συμπεριληπτική που θα προστατεύει πάντα όχι μόνο τα μέλη της αλλά και κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη.
Γιατί τελικά είμαστε όλοι κρίκοι της ίδια αλυσίδας που λέγεται ανθρωπότητα.


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages