Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων για την 25η Μαρτίου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων για την 25η Μαρτίου

Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου για την Επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης επισημαίνει σε μήνυμά του:

Αγαπητοί συμπολίτες,

σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η ιστορία γράφεται με γρήγορους ρυθμούς, αμείλικτη σε όσους δείχνουν άγνοια.

Η σημερινή διπλή γιορτή για τους Έλληνες χριστιανούς, έχει ταυτιστεί στη συνείδηση όλων με τη λέξη πίστη. Πίστη στην ελευθερία, την ανεξαρτησία, την πατρίδα και την εθνική μας υπόσταση. Και παράλληλα πίστη στον Θεό και στην αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Σήμερα τιμούμε εκείνους που έθεσαν τα θεμέλια της ελευθερίας και του σεβασμού, βάζοντας το συλλογικό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Αυτούς που έδειξαν τον δρόμο και τη σημασία της ομόνοιας, αυτούς που έδωσαν νόημα στη λέξη ηρωισμός και θάρρος.

Και ας έχουμε πάντα ζωντανό μέσα μας, το αίσθημα μιας βαθιάς ευγνωμοσύνης για όλους τους αφανείς αγωνιστές της Επανάστασης του 1821. Ας παραδειγματιζόμαστε καθημερινά από τις αξίες της ελευθερίας και εθνικής ανεξαρτησίας που υιοθέτησαν.
 Γιατί μόνο έτσι θα τους τιμούμε πραγματικά και όχι τυπικά - επετειακά και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα προσθέσουμε νέες σελίδες στη δική μας ιστορία. 

Χρήστος Δ. Παγώνης
Δήμαρχος Χαλκιδέων

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages