Ζωή Λιβανίου: «Ο πολιτισμός ενώνει τις γενιές και εγγυάται το μέλλον» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ζωή Λιβανίου: «Ο πολιτισμός ενώνει τις γενιές και εγγυάται το μέλλον»

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, συμμετείχε στην εξαιρετική εκδήλωση τιμής για τον συγγραφέα Αναστάσιο Παπαποστόλου και τον ζωγράφο Δημήτριο Σκαρδούτσο που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγιού και Αγιόκαμπου, στη νεανική βιβλιοθήκη της Αιδηψού.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η Ζωή Λιβανίου, συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου για την πρωτοβουλία τους να τιμήσουν δύο ανθρώπους του πολιτισμού και της Εύβοιας, κυρίως όμως αναφέρθηκε στο ότι είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων τόσο στον σύλλογο όσο και σε μια εκδήλωση το περιεχόμενο της οποίας συνήθως δεν χαρακτηρίζεται ελκυστικό από την νεολαία. «Ο πολιτισμός, κάθε έκφραση πολιτισμού είναι πηγή ζωής. Όταν την πρωτοβουλία την αναλαμβάνουν νέοι άνθρωποι όπως σήμερα, η δύναμη της ζωής πολλαπλασιάζεται», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Τάσου Παπαστόλου τονίζοντας ότι: «Είχα την τύχη να γνωρίζω προσωπικά τον Τάσο και την οικογένειά του, να συνομιλώ συχνά μαζί του, να εμπνέομαι και να τρέφομαι πνευματικά από τη σκέψη του, τις ανησυχίες και το έργο του. Όπως μου εκμυστηρεύτηκε η σύζυγος και σύντροφός του στη ζωή, το τελευταίο βιβλίο του που υπέγραψε ήταν προς εμένα, λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, γεγονός τυχαίο αλλά χαραγμένο για πάντα στην μνήμη μου. Η συγκίνηση μου είναι μεγάλη κάθε φορά που σκέφτομαι τον Τάσο, την παρέα που κάναμε, τον ελληνικό καφέ που πίναμε στην αγαπημένη μας καφετέρια στη Χαλκίδα. Σας ευχαριστώ προσωπικά για την εκδήλωση τιμής που κάνετε γι αυτόν τον άνθρωπο που περπάτησε και αγάπησε την Εύβοια όσο λίγοι».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απήγγειλε το ποίημα «Λεμονιά» του Τάσου Παπαστόλου, το οποίο ήταν και το αγαπημένο του συγγραφέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages